Ut på boligmarkedet for første gang

Det har i flere år vært vanskelig for unge mennesker å komme seg ut på boligmarkedet, og hovedgrunnen til dette har naturligvis vært de eventyrlig høye prisene som vi har hatt i flere år i Norge nå.

Økonomien i Norge gikk på en smell med fallende oljepriser og dette igjen førte til at Norges Bank satte ned styringsrenten gang etter gang. Dette igjen førte til at rentene på boliglån stupte, noe som i sin tur igjen sendte boligprisene til himmels. Dermed ble det vanskeligere for unge mennesker å komme seg inn på boligmarkedet.

Mange unge vet ikke helt hvordan de skal angripe situasjonen som oppstår når de skal kjøpe sin første bolig, men i denne flotte artikkelen på BoligMani.no får du en grei og tydelig oversikt over ting du bør ta hensyn til.

Kort oppsummering av hva man bør gjøre

Som sagt er det mye man må tenke over når man skal inn på boligmarkedet som ung og uerfaren, og i slike tilfeller er det greit å ha en slags mal å gå etter.

Lenken ovenfor gir deg en grundig gjennomgang over hva man burde legge vekt på når man skal kjøpe sin første bolig. Artikkelen er grundig og velskrevet og viser med all tydelighet hvilke utfordringen man kan støte på og hvordan man kan løse dem.

Spesielt gjelder dette den vanskelige egenkapitalen på hele 15% som man på overkomme på et eller annet vis.

I artikkelen ser man nærmere på disse utfordringene:
* Utfordringer med egenkapitalen
* Hva skjer i selve låneprosessen
* De ekstra kostnadene
* Utleiemuligheter i boligen

Forbered deg godt og spar penger!

Det er med andre ord smart å forberede seg skikkelig når man skal ut på sin første boligjakt. Artikkelen vi henviser til gir deg som sagt gode råd og tips så den kan det absolutt være verdt å lese i sin helhet.

Det eneste vi har lyst til å påpeke er at du uansett burde begynne å spare til egenkapitalen umiddelbart. Har du 50.000 kroner på kontoen er det i alle fall betydelig bedre enn ingenting! Er du allerede i gang med sparingen er jo dette naturligvis det aller beste – husk at jo mer penger du har til egenkapital jo bedre stilt er du overfor banken!

Les mer om egenkapital her!