Uruguay – Russland – VM 2018 – Tips

Helgen er over og vi er klare til å gå inn i gruppespillets siste kamp – og nå skal det avgjøres hvem som blir gruppevinnerne! Uruguay og Russlands møtes i dag, og begge disse to lagene er allerede videre fra gruppespillet.

Russland står med solide 8-1 i målforskjell etter to kamper, mens Uruguay på sin side står med 20 etter to ettmålsseiere over Egypt og Saudi-Arabia. Laget fra Sør-Amerika har hatt store forventninger hengende over seg, men har vel ikke innfridd helt. Nå skal man gjøre opp om seieren i gruppen, og det er vel ingen tvil om at det er vertene som har imponert mest så langt.

Lagnyheter

* Uruguay-sjef Oscar Tabaraz må klare seg uten forsvarer Jose Gimenez i kampen mot Russland, ettersom stopperen er ute med en lårskade.

* Russland må igjen klare seg uten midtbanespiller Alan Dzagoev eter at han fikk en hamstringskade i 5-0-seieren over Saudi Arabia.

* Russland-trener Stanislav Cherchesov har vært ute i mediene og nektet for at laget er under press på grunn av sin status som verter for fotball-VM.

Om selve kampen

Selv om både Uruguay og Russland har vunnet sine to første matcher er det som sagt vertene som har virket med imponerende, og laget har altså scoret hele åtte ganger og sluppet inn bare ett mål.

Dzyuba mål Egypt Russland
Den russiske bamsen Dzyuba jubler over sitt flotte mål mot Egypt i deres 3-1 seier i forrige runde. Skjermdump: YouTube/FIFATV

Med enten Portugal eller Spania ventende i 8-delsfinalen gjenstår det å se hvilken fordel hver av disse landene vil få av å vinne gruppen når de møtes til gruppefinale i Samara.

Uruguays to 1-0-seiere over Egypt og Saudi Arabia har understreket lagets resolutte forsvar, mens de to superstjernene på topp, Luis Suarez og Edinson Cavani, fortsatt ikke er helt i fyr og flamme.

Cavani har ennå ikke scoret i turneringen, mens Suarez kom seg av startstreken da han fikk seg en mål i seieren over Saudi Arabia.

Russland er rangert som det svakeste landet i turneringen, men har overrasket positivt gjennom å vinne sine to kamper så langt og kvalifisert seg for 1/8-delsfinalen. Nå skal det altså avgjøres om det blir Spania eller Portugal de skal møte der.

Selv om lagt bare trenger ett poeng for å sikre seieren i gruppa A har Russland-sjef Cherchesov sagt at laget ikke vil endre tilnærmingen til kampen: ‘Vi forbereder oss på akkurat same måte til denne kampen. Kvalifisering betyr ingen ting. De spillerne som er best forberedt vil spille. Legene vil også gi oss råd. Ingen spesielle endringer er forventet.’

Mer statistikk

* Hver av de siste tre vertene til et VM før 2018 har alle vunnet samtlige gruppespillskamper (Tyskland 2006, Frankrike 1998 og Italia 1990).

* Russland har vunnet seks av åtte kamper mot Uruguay (8-1-1) – inkludert kamper som Sovjetunionen. Lagene har møttes to ganger tidligere i VM-sammenheng og har der én seier hver.

* Uruguays eneste seier mot Russland kom i VM i 1970 takket være en scoring i det 117. minutt av Victor Esparrago.

* Uruguay har vunnet sine to siste VM-kamper mot europeisk motstand (England og Italia) etter å ha mislyktes på de 15 foregående forsøkene (0-6-9)

* Fernando Muslera kan vinne sin 100. kamp for Uruguay hvis laget slår Russland i dag, og dermed bli den syvende spilleren som oppnår dette for landet.

* Russland har tapt de fire siste kampene mot Sør-Amerikanske lag og kun scoret ett mål – inkludert tapet i VM i 1970 mot Uruguay.

* Russland har scoret flere mål (8) i dette mesterskapet enn i de to foregående VM-mesterskapene til sammen (6 til sammen i 2002 og 2014).

* Russland har en positiv målforskjell på +7 etter sine to første kamper i 2018-turneringen. Alle de tre vertslagene som har hatt +5 eller mer i målforskjell etter sine to første kamper har vunnet mesterskapet: Frankrike (+7) i 1998, Italia (+6) i 1934 og Uruguay (+5) i 1930.

* Denis Cherysev er Russlands toppscorer i turneringen med tre mål. Før åpningskampen mot Saudi Arabia gikk han 11 kamper på rad uten å finne nettmaskene.

Vårt tips: 1-1

Mulig lagoppstilling:

Uruguay: Fernando Muslera; Martin Caceres, Jose Gimenez, Diego Godin, Diego Laxalt; Carlos Sanchez, Lucas Torreira, Rodrigo Bentancur, Giorgian De Arrascaeta; Luis Suarez, Edinson Cavani.

Russland: Igor Akinfeev; Mario Fernandes, Ilya Kutepov, Sergey Ignashevich, Yuri Zhirkov; Roman Zobnin, Yuri Gazinksy; Aleksandr Samedov, Aleksandr Golovin, Denis Cheryshev; Artem Dzyuba.