Uruguay – Portugal – 1/8-delsfinale VM 2018 – Tips

Uruguay Portugal VM 2018 åttendedelsfinale tips

Det er mange gode lag som nå skal få bryne seg på hverandre, og det er i sluttspillet alvoret virkelig slår inn: nå er det vinn eller forsvinn som gjelder! Uruguay og Portugal er to av disse dyktige lagene, og denne kampen er skikkelig vrien å forutse!

Portugal kan skilte med et angrepsvåpen som ingen andre kan skilte med, og vi snakker da naturligvis om fantastiske Cristiano Ronaldo. Man kan si hva man vil om denne spilleren, men han vil uansett være en av de aller beste. Uruguay har også et kraftig Arsenal på topp i form av Luis Suarez og Edinson Cavani, og det lukter definitivt mål av disse to.

Begge lag er gode defensivt så vi får ikke nødvendigvis en kamp med mange mål, og det vil nok i stor grad dreie seg om ‘tannføling’! Kampen vil muligens avgjøres av en individuell strålende prestasjon, men hvem vil stå bak den?

Annonse

Om selve kampen

For både lag og fans er altså lørdag 30. juni dagen når det virkelig blir alvorlig i fotball VM i Russland. Når fløytesignalet lyder ved kampstart i denne 1/8-delsfinalen mellom Uruguay og Portugal vet lagene allerede da hvem som venter i en eventuell kvartfinale. Det vil være enten Frankrike eller Argentina, og du kan lese mer om akkurat den kampen her. Vi holder Frankrike for favoritt i den kampen, og tror at de tar seg videre til kvartfinalen.

Uansett: Uruguay og Portugal må begge være fokusert på arbeidsoppgavene som venter i denne kampen, og med tanke på at man har Suarez og Cavani på den ene side og Cristiano Ronaldo på den andre siden, er det ingen tvil om at selv den minste svikten i konsentrasjonen kan vise seg å bli fatal!

Dette er den tredje gangen i historien at disse to lagene spiller mot hverandre og det aller første møtet i et VM. Til tross for dette vil mange av spillerne være godt kjent med lagoppstillingene til lørdagens kamp ettersom mange spillere i de to troppene er fulle av både lagkamerater og kjente rivaler fra klubbfotball i både Portugal, Spania og flere andre land.

Suarez Ronaldo VM 2018
Disse to herremennene kan for få sentrale roller i 1/8-delsfinalen mellom uruguay og Portugal. Suarez og Cristiano Ronaldo er utvilsomt i slag!

Kampen vil også bli avgjort på sidelinjen og i garderoben, og Oscar Tabares (Uruguay) og Fernando Santos (Portugal) er begge blant de mest erfarne trenerne i VM. Disse to vil gjøre alt som står i deres makt for å forsikre seg at spillerne deres er best mulig forberedt til avspark lørdag kveld!

Uruguay tok seg gjennom gruppespillet med tre strake seier, 5-0 i målforskjell og altså 9 poeng – hvor de blant annet slo hjemmefavoritten Russland 3-0. Laget har fungert meget bra og Tabarez’ eneste dilemma kan dreie seg om forsvaret, hvor han muligens må gjøre en endring. Målet vil utvilsomt være å vinne midtbane-kampen og gamble på at de to superstjernene på topp fikser resten. Laget er, som du kanskje også skjønner, meget vanskelig å bryte ned og har ikke sluppet inn noen mål så langt i mesterskapet.

Portugal vil utvilsomt også være godt forberedt og ønsker nok å levere en stor kamp mot en vanskelig motstander på lørdagen. Laget har vokst seg sterkere i turneringen, men er nødt til å forbedre overgangen mellom midtbane og angrep, samt at laget må få flere spillere inn i boksen for å kunne score flere mål. Portugal kom på andreplass i sin gruppe med én seier og to uavgjort, 5-4 i målforskjell og 4 poeng – likt med Spania.

Det vil sannsynligvis ikke bli den peneste eller mest attraktive kampen i turneringen, men Uruguay-Portugal vil utvilsomt bli en av de mest interessante taktiske kampene. Begge lag liker å være tette og kompakte og å ruge på ledelsene de får av sine ekstreme angripere.

Uruguays vei til sluttspillet skjedde gjennom å slå Egypt, Saudi Arabia og vertene Russland uten å svette noe nevneverdig over dette – og det kan tyde på at vi ennå har tilgode å se det beste av laget. Forsvaret har så langt vært ugjennomtrengelig og Suarez og Cavani begynner for alvor å bli varme i trøya.

Portugals vei var mye lengre og vanskeligere, men laget var med på å skape festfotball i 3-3 kampen mot Spania da Ronaldo scoret alle tre målene. En seier mot Marokko fikk laget på rett spor, mens de snublet over mållinjen i 1-1 kampen mot Iran – et resultat som kunne vært veldig annerledes hadde det ikke vært for VAR,

Ronaldo har vært i toppform men kommer opp mot sin Real Madrid-nemesisen Diego Godin – forsvarsspilleren som har for vane å holde Ronaldo ute av kampene i byoppgjøret når Real Madrid og Atletico Madrid møts.

Vi holder Uruguay som knepen favoritt i og med at de har en ekstrem defensiv og offensiv styrke i laget. Nøkkelen for begge lag vil være å få det første målet, og det laget som gjør det vil trolig stenge butikken resten av kampen. Uruguay er utvilsomt en av underdogsa som kan komme seg langt i turneringen, og er som sagt meget gode bakover med nevnte Godin som en nøkkelspiller. Med en effektiv midtbane og Cavani og Suarez på topp kan de alltid regne med å score mål. Portugal handler som kjent i veldig stor grad om Ronaldo, men han bruker å gjøre det bra når anledningene er store. De ser ikke altfor overbevisende ut bakover på banen, og det tror vi kan bli utslagsgivende.

Vårt tips til resultat: Uruguay – Portugal 2-1.

Mulig lagoppstilling:
Uruguay: Fernando Muslera; Martin Caceres, Jose Maria Gimenez, Diego Godin, Diego Laxalt; Nahitan Nandez, Matias Vecino, Lucas Torreira, Rodrigo Bentancur; Luis Suarez and Edinson Cavani.

Portugal: Rui Patricio; Cedric, Pepe, Jose Fonte, Raphael Guerreiro, William; Adrien Silva, Ricardo Quaresma, Joao Mario; Goncalo Guedes, Cristiano Ronaldo.