Uruguay – Frankrike – kvartfinale VM 2018 – Tips til resultat

Uruguay Frankrike VM 2018 tips resultat

Du store min! Vi nærmer oss virkelig den hellige gralen i årets VM og vi har nå altså kommet til kvartfinalene! Den første av kvartfinalen er virkelig et oppgjør mellom to utrolig gode lag, og dette blir virkelig en nøtt å knekke: Uruguay og Frankrike møtes for å avgjøre hvem som skal gå videre til semifinalen, og i denne kampen blir det virkelig tett… tror vi!

Det kan være marginer som avgjør denne kampen, og kombinert med litt ekstra rutine og talent tror vi at Frankrike drar dette i land! VM-vinneren fra 1998 opptrer som en sann mester, og med rutinerte Deschamps som manager, og en Kylian Mbappé som var i fyr og flamme i 1/8-delsfinalen tror vi at Frankrike har nok i seg til å bryte ned det solide forsvaret til Uruguay!

Om selve kampen

Så; presset begynner virkelig å la seg merke og vi har altså nådd kvartfinalene i VM og Uruguay og Frankrike er bare tre seiere unna å kunne heve VM-trofeet! Frankrike vant en herlig 1/8-delsfinale mot Argentina hvor nevnte Kylian Mbappé virkelig fikk vist hva han er godt for. Med sine to fantastiske mål sendte han Messi og co på første fly hjem til Argentina. Det enormt sterke forsvarskollektivet til Uruguay blir noe helt annet for unggutten å bryne seg på, men hvis noen skal kunne sette dem på prøve på alvor så kan det godt hende at at det er Frankrike som må til!

Uruguay på sin side sendte Messis store rival, Cristiano Ronaldo, på hodet ut av turneringen da Edinson Cavani scoret to mål i deres 2-1 seier over Portugal, og det betyr at vi har fått en kvartfinale som gir oss fotballinteresserte vann i munnen!

Ok: det er ingen tvil om at Uruguay som en samlet defensiv enhet er sterke nok til å håndtere både Frankrike som lag og stjernespissen Kylian Mbappé i fredagens kvartfinale i VM – så ærlige må vi være. Laget har bare sluppet inn ett mål i VM så langt, men som sagt er det nå det virkelig begynner å dra seg til.

Som vi nevnte scoret Mbappe to mål i en fantastisk opptreden da Frankrike vant 4-3 over Argentina, men forsvarselskende kritikere vil nok allikevel ikke la seg imponere over dette resultatet. Uansett så er Didier Descamps mannskap i den tredje kvartfinalen i på de fire siste verdensmesterskapene.

Pavard mål Argentina VM 2018
Frankrikes Pavard scoret et fantastisk mål mot Argentina i 1/8-delsfinalen, men laget får trolig en lengre vei til målet mot Uruguey – men vi tror allikevel de er sterke nok til å vinne!

19-åringens forestilling kombinert med Frankrikes generelle styrke i angrepet gjør dem til favoritter over Oscar Tabares’ mannskap når disse to møtes i Nizhny Novgorod – selv om Uruguay kun har tapt én gang på de siste åtte møtene disse to i mellom.

Det er ingen tvil om at Frankrike vil være skuffet over å måtte reise hjem i en kvartfinale, og hvis vi ser på de øvrige lagene i VM er dette faktisk en gylden sjanse for laget til å kunne heve VM-trofeet igjen ettersom de er en av de få gigantene som fortsatt gjenstår. Det skal dog sies at man på dette stadiet av turneringen ikke har noen enkle kamper igjen, og det er som sagt ingen tvil om at dette blir en utrolig jevn kamp.

Ett av de store poengene som har dukket opp i mediene i de siste dagene er Antoine Griezmanns store hengivenhet for Uruguay, og at han nærmest føler dette som sitt andre hjemland. Dette har fått Luis Suarez til å ‘tenne’ på alle plugger, og hvor superspissen har uttalt at Griezmann ikke har peiling på hvordan det er å være fra Uruguay og hva som må til for å oppnå suksess som fotballspiller i det sør-amerikanske landet. Vi har også en meget interessant duell i vente mellom lagkompisene Griezmann og den enormt sterke forsvarsspilleren Diego Godin, som er lagkamerater i Atletico Madrid. Hvis noen vet hva som må til for å overliste forsvarskjempen er det sannsynligvis Antoine Griezmann!

Edinson Cavani blir trolig ikke klar til denne kampen ettersom han fikk en skade i kampen mot Portugal, men ti ville hester vil nok ikke klare å holde ham tilbake hvis han føler at han kan bidra – og dette er derfor ett av de viktigste usikkerhetsmomentene i denne kampen. Uansett; hvis Cavani ikke stiller vil dette redusere sjansene for suksess for Uruguay – så ærlige må vi få være.

Når alt dette er sagt: Uruguay har vunnet sju kamper på rad, og forsvarer Laxalt mener definitivt at Uruguay er tilstrekkelig sterke defensivt til å stå i mot Frankrike og til og med til å sende laget ut, men et manglende partnerskap mellom Cavani og Suarez kan bli avgjørende. Husk på at Suarez står bak 27% av de målgivende pasningene til Cavani på Uruguay, og det betyr at et dødelig våpen er sterkt redusert.

Uruguay er nødt til å gjøre en perfekt jobb defensivt ettersom Frankrike er meget gode fremover, og laget må vise den samme defensive styrken som de viste mot Portugal og i gruppespillet. Laget må følge rådene de får fra maestroen Tabarez hvis de skal lykkes i denne kampen.

Dette innebærer å gi Mbappe så lite rom som mulig slik at han ikke får utnytte den enorme farten sin, slik som hele verden fikk demonstrert i kampen mot Argentina. Øyeblikket da han gampet forbi halve Argentina og fikk straffespark var bilder for evigheten, og det kan godt hende at ungdommelig overmot er det som skal til for å sette et bunnsolid forsvar fra Uruguay på prøve!

Blaise Matuidi på Frankrike må stå over kampen ettersom han soner karantene, og han, fremfor noen, vet akkurat hva lagkameraten i Paris St. Germain, Edinson Cavani, er god for, og ønsker garantert ikke at han blir klar for denne kampen. Matuidi har uansett sagt at man absolutt ikke skal ta lett på Uruguay selv om Cavani er borte. Kanskje aner vi et snev av fransk arroganse i denne uttalelsen?

Det er uansett åpenbart at Uruguay ikke er det samme uten Cavani og at laget vil være svekket uten superspissens tilstedeværelse.

Samlet sett tror vi at Frankrike er sterke nok til å håndtere Uruguay og at laget vil avansere videre til semifinalen i VM. Laget er et godt kollektiv og de har utvilsomt spisskompetanse fremover, men dette kan bli en frustrerende kamp for mesterlaget fra 2018.

Vårt tips til resultat: Uruguay – Frankrike 1-2