Tyskland – Sverige VM 2018 – vårt tips til resultat

Tyskland Sverige VM tips resultat

Vårt naboland Sverige møter Tyskland i en meget viktig kamp for begge lag i gruppe F – den andre kampen til begge lag. Tyskland fikk det knalltøft mot et aggresivt og meget bra Mexico og gikk på et noe overraskende men fortjent tap i en svak kamp av de store mesterne. Nå venter også tøff motstand fra et svensk lag som er lysten på avansement!

Sverige skret seg en fortjent 1-0 seier mot Sør-Korea i sin åpningskamp i VM og dette ligger derfor an til å bli et knakende spennende oppgjør, selv om svenske fans er bekymret over det faktum at Tyskland er nødt til å vinne. Dette kan borge for en tøff kamp for svenskene, men Sverige har utvilsomt bitt seg merke i Tysklands svakheter fra kampen mot Mexico.

Sverige har utvilsomt kvaliteten og viljen til å skape problemer for den regjerende mesteren, og Tyskland må forbedre seg kraftig hvis de skal ha noen forhåpning om å gå langt i dette mesterskapet. Det er derfor ingen tvil om at fansen forventer en stor kamp av mesterne mot Sverige. Med andre ord: dette er en vanskelig kamp å tippe på!

Om kampen

Tyskland var rett ut sagt svake mot Mexico. Laget så svært ustrukturerte ut defensivt og burde definitivt ha tapt med mer enn kun 1-0. Laget slet med å skape sjansen, men man skal jo som kjent aldri avskrive tyskerne – og det er meget mulig at laget allikevel vil komme seg langt i mesterskapen. For at det skal skje er imidlertid svenskene nødt til å slås, og for svenskenes del kan dette åpne opp for gyldne kontringsmuligheter – og i hvert fall hvis 0-0 står seg til andre omgang.

Andreas Granqvist mål Sør Korea VM
Kaptein Andreas Granqvist er meget fornøyd etter å ha sendt Sverige i ledelsen over Sør-Korea i åpningskampen. Scoringen ble kampens eneste og sikret Sverige tre velfortjente poeng.

For å vinne denne kampen må Tyskerne rett og slett forbedre spillet i begge ender av banen, men det blir som sagt ingen enkel oppgave. Svenskene er et godt lag som er ekstremt godt organisert, og som sagt kunne de feire en bra 1-0 seier over Sør-Korea i den første kampen. Denne seieren førte laget i en flott posisjon for å kunne kvalifisere seg til sluttspillet fra gruppen.

Trolig vil tyskerne sprette opp igjen og vise hva de er gode for, og vi tror at Sverige vil få det tøft. Hvor lenge laget klarer å stå i mot vil være svært avgjørende, og det er helt vitalt å få det første målet i denne matchen.

Tapet mot Mexico var ikke helt overraskende, og faktisk har Tyskland bare vunnet én av sine syv siste kamper, og de har sluppet inn mål i 13 av sine 16 siste kamper. Vanligvis scorer lagetogså, men sårbarheten bakover er tydelig å se.

Sverige håper naturligvis å dra fordelen av dette, og i kampen mot Sør-Korea slapp de bare til et par skudd mot mål. Dette vil de nok ikke oppleve mot en tysk lag som har scoret i 17 av sine 20 siste kamper, men med tanke på tyskernes sårbarhet bakover vil nok svenskene få sine sjanser og muligheten til å score.

For de som er interessert i tipping så vil en innsats på at begge lag scorer være et godt tips, og vi tror også at svenskene kan få noe ut av denne kampen. De har bare tapt to av sine ni siste kamper og skal spille mot et tysk lag som ikke har vært seg selv i år. En seier til Sverige er slett ikke en dum innsats, men kanskje er et uavgjortresultat mer sannsynlig.

Denne kampen kan gå alle veier!

Vårt tips til resultat: Tyskland – Sverige 1-1

Mulig lagoppstilling:
Tyskland: Neuer, Kimmich, Boateng, Hummels, Plattenhardt, Goretzka, Kroos, Muller, Ozil, Reus, Werner
Sverige: Olsen, Lustig, Jansson, Granqvist, Augustinsson, Claesson, Larsson, Ekdal, Forsberg, Toivonen, Berg