Sveits – Costa Rica – VM 2018 – vi tipper resultat

Sveits Costa Rica VM 2018 tips

Xherdan Shaqiri sendte sveitserne til himmels med sin sene matchvinnende scoring i 2-1 seier over Serbia i sin andre kamp i gruppespillet, og har utvilsomt tatt med seg en god følelse inn i møtet med Costa Rica i dag.

Sveitserne holder andreplassen i gruppen, og har alt i sine egne hender i dag. Costa Rica er på sin side allerede ut av mesterskapet etter å ha tapt sine to første kamper, og det spørs om motivasjonen er på topp – selv om de naturligvis har æren å spille for. Sveits er som sagt på andreplass bak Brasil grunnet dårligere målforskjell, og her har de virkelig mulighetent til å høste fruktene av en solid seier – og vi tror de griper sjansen!

Annonse

Lagnyheter

* Granit Xhaka, Xherdan Shaqiri og Stephan Lichtsteiner er tilgjengelig for Sveits etter at de unngikk straff for ‘ørnefeiringen’ i etterkant av Shaqiris vinnermål over Serbia. Trioen fikk imidlertid en bot fra FIFA for usportslig oppførsel etter de kontroversielle feiringene.

* Costa Rica ble til slutt brutt ned av Brasil i det 91. minutt av kampen da de til slutt tapte 2-0 for en av VM-favorittene.

* Mannskapet til Oscar Ramirez har fortsatt til gode å hente poeng eller score så langt i gruppe E.

Om selve kampen

Sveits tok altså et stort skritt mot 1/8-delsfinalen etter Shaqiris sene vinnerscoring i det 90. minutt mot Serbia, hvilket betyr at Vladimir Petkovics lag kun trenger ett poeng i den siste gruppespillskampen for å avansere til sluttspillet. Serbia kan få seks poeng ved å slå Brasil, og hvis Sveits spiller uavgjort går de forbi brasilianerne med ett poeng.

Shaqiri feiring sveits serbia
Xherdan Shaqiris kontroversielle feiring etter å ha scoret vinnermålet mot Sveits fikk ingen alvorlige følger for laget – heldigvis for Sveits.

Sveits slet i store deler av kampen mot Serbia, men laget kom seg stort da Xhaka banket inn utligningen etter at Aleksandar Mitrovic hadde sendt serberne i føringen – og det hele ble som kjent en thrilleravslutning.

På den negative siden må det understrekes at laget har svettet godt i å påvente av FIFAs dom gjeldende Xhaka, Shaqiri and Lichtsteiner, og da med tanke på om spillerne skulle bli utesteng i to kamper – hvilket ville vært en katastrofe for laget.

Nå som denne trusselen er borte dreier fokuset deg om å kvalifisere seg fra gruppen og potensielt stikke av med gruppeseieren.

Costa Rica var overraskelseslaget fra VM i Brasil for fire år siden, og laget kom seg da til kvartfinalen. Laget har dog kommet til kort i VM i Russland og har altså ikke mulighet til å kvalifisere seg etter å ha tapt sine to første kamper.

Et knepent åpningstap for Serbia og to mål i mot på overtid for Brasil har ført til at Los Ticos kun har æren å spille for i Nizhny Novgorod.

Ettersom laget kun én gang tidligere har mislyktes med å ta poeng i gruppespillet, og da i VM 2006, kan laget allikevel spille en stor rolle i avgjørelsen om hvem som skal gå videre fra VMs gruppe E.

Vårt tips til resultat: Sveits – Costa Rica 1-0

Mulig lagoppstilling:
Sveits: Yann Sommer; Stephan Lichtsteiner, Fabian Schar, Manuel Akanji, Ricardo Rodriguez; Valon Behrami, Granit Xhaka; Xherdan Shaqiri, Blerim Dzemaili, Steven Zuber; Mario Gavranovic.

Costa Rica: Keylor Navas; Johnny Acosta, Giancarlo Gonzalez, Oscar Duarte, Bryan Oviedo, Cristian Gamboa; Celso Borges, David Guzman, Bryan Ruiz, Christian Bolanos; Marco Urena. ​