Spania – Russland – 1/8-delsfinale VM 2018 – les vårt tips

Spania Russland VM 2018 tips

Spania møter Russland i den tredje 1/8-delsfinalen i VM i Russland 2018, og selv om Russland har hjemmebane kan laget forvente en meget tøff kamp mot et Spania som vant sin gruppe foran Portugal.

Spania spilte 3-3 i sin første kamp mot Portugal og laget viste hele verden hva som bor i laget i andre omgang – det var rett og slett en nytelse å se på, og det var kun en Cristiano Ronaldo i storform som fratok dem seieren i nabooppgjøret. Laget slo deretter Iran før de spilte 2-2 mot Marokko i siste kamp i gruppespillet. Dette førte altså til puljeseier, og en overkommelig motstander i den første kampen i sluttspillet.

Vi tror Russland kan gå på en skikkelig smell i denne kampen, på lik linje som de gjorde i 3-0 tapet for Uruguay i deres siste gruppespillskamp.

Annonse

Om selve kampen

Spania og Russland møtes altså i sin første utslagskamp i dette mesterskapet, og lagene har utvilsomt press på seg – Spania som én av turnringsfavorittene mens Russland har et stort publikum i ryggen som krever suksess.

Spanias turnering begynt på en kaotisk måte da trener Julen Lopetegui ble sparket bare to dager før åpningskampen, og dette førte til et Fernando Hierro måtte overta på kort varsel. Hierro er dog ingen smågutt og Spania vet godt hvordan de skal spille – men så er det jo erfaringen med coaching underveis i kampen som kan bli en utfordring. Hierro har lang fartstid som spiller og har nok en viss kontroll på dette.

VM-vinneren fra 2010 har vært langt fra overbevisende så langt i mesterskapet, og må virkelig være konsentrerte i denne kampen hvis de ønsker å få med seg et resultat. Russland har hjemmebane ja, men Uruguay viste hvordan laget kan detroniseres på en effektiv måte i deres 3-0 seier.

David Silva Andres Iniesta Spania Russland VM 2018
David Silva og Andres Iniesta vil trolig styre kampen for Spania mot Russland, og laget skal ha kvalitet nok til å slå ut hjemmehåpet.

Russland hadde en mer overbevisende inngang til 1/8-delsfinalene med fin 5-0 seier over Saudi Arabia i mesterskapets første kamp, mens Egypt ble slått 3-1 – til tross for at de er det lavest rangerte landet i mesterskapet. Som sagt ble de satt kraftig på plass og bragt ned på jorden igjen da de ble knust 3-0 av Uruguay.

De to lagene har møtt hverandre totalt seks ganger og Spania har vunnet fire av disse og spilt to uavgjorte. Den siste gangen lagene møttes var i 2017 i en treningskamp, og denne endte 3-3.

Spania er et lag som har mange profiler fra Barcelona og Real Madrid og dette er spillere som er godt vante med å prestere ved store anledninger, og rutinen til spillere som Sergio Ramos og Gerard Pique er utvilsomt god å ha i et landslag. De har som kjent også én av verdens beste keepere i David de Gea, og en ekstremt god og ballinnehavende midtbane. Spissplassen har vært Spanias største problem, og det blir spennende å se om det er Costa eller Aspas som får tillit i denne matchen. Spania liker å spille seg frem mot mål og til mål med raskt pasningsspill, og kanskje er en spiller som Aspas mer passende til dette.

Dette vil uansett bli kampen hvor vi vil finne ut mye om det russiske laget, og om deres lysende start i mesterskapet bare var en glimt eller om de virkelig kan konkurrere med de sterkeste lagene. Spania faller i alle fall inn i denne kategorien og går naturligvis inn i kampen som store favoritter til tross for at de haltet seg gjennom gruppespillet.

Spanias eneste seier kom over Iran med 1-0, men denne gangen har laget hatt nesten en hel uke til å omgruppere seg til denne kampen. Det kan være nøkkelen for å få roet ned den uheldige oppladningen til turneringen med sparkingen av treneren. Hierro må selvsagt vurdere om han skal fortsette å bruke spillere som ikke har levert å sitt beste eller om han skal gjøre forandringer, men uansett skal Spania ha nok kvalitet til å slå Russland.

La Roja (Spania) vil uansett ha et voldsomt hjemmepublikum de må håndtere! VM-arrangøren har helt tydelig forventet at Russland ‘bare’ ville ende på andreplass i gruppen ettersom denne kampen spilles på Luzhniki stadion i Moskva – med plass til nærmere 80.000 fans. Det er en enorm kamp for russisk fotball, men den spanske stallen har som sagt enorm erfaring og om noen så er det kanskje de som er best til å håndtere en slik situasjon.

Alt i alt så lover dette til å bli en god kamp for den nøytrale tilskueren og den kan fort komme til å inneholde noen mål. Russland har vist seg å ha flere mål i seg enn hva man kunne forvente og har altså nettet 8 ganger i gruppespillet – kun slått av Belgia som endte på 9 mål. Laget kan ta med seg noe selvtillit etter 3-3-resultatet i treningskampen mot Spania i fjor. Når det er sagt har Russland bare møtt en motstander av god kvalitet så langt i mesterskapet, og da ble det altså 3 baklengs i sekken.

Midtbanen og angrepet til Spania har uansett en meget god kvalitet, men forsvaret har ikke vært så solid som man kanskje kunne forvente. Grunnleggende defensive feil gav flere store og klare målsjanser til Marokko og det har ikke laget råd til i denne kampen. Laget står nemlig med 5 baklengs etter en 2-2 kamp og en 3-3 kamp i gruppespillet.

Det som ikke kan betviles er at Spania har mange mål i seg, og man kan samtidig lure på om Russland allerede har vist sitt beste i mesterskapet. Hvis Hierros lag skrur på turboen skal de være flere knepp bedre enn sin motstander, men det skal allikevel være muligheter for Russland å score mål i denne kampen.

Vårt resultattips: Spania – Russland 3-1

Mulig lagoppstilling:
Spania: De Gea, Carvajal, Pique, Sergio Ramos, Jordi Alba, Busquets, Thiago, Silva, Isco, Iniesta, Costa​

Russland: Akinfeev; Fernandes, Ignasevich, Kutepov, Zhirkov; Gazinskiy, Zobnin; Samedov, Golovin, Cheryschev; Dyzuba