Serbia – Brasil – tips og resultat VM 2018

Serbia Brasil VM 2018 tips og resultat

Det er ingen tvil om at det er noe som ikke fungerer med Brasil, men det er heller ingen tvil om at maksnivået er høyt hos de gulkledde. Kampen mot Serbia kommer til å bli svært tøff og mens Brasil og Sveits har 4 poeng jager Serbia like bak med tre poeng.

Alle disse tre lagene kan gå videre og hvis Serbia tar en av sine største skalper samtidig som Sveits tar Costa Rica vil 1/8-delsfinalene gå uten Brasil – og tenk for en skrell dette ville vært. Meget vanskelig kamp å tippe, for å si det mildt!

Annonse

Lagnyheter

* Brasil forventes å stille med det samme laget som stilte til start i 2-0 seieren over Costa Rica, da Coutinho og Neymar sikret seieren på overtid.

* Danilo er ute med en skade i låret, mens Douglas Costa har en hamstringskade.

* Seks spillere på Serbia har gult kort og vil bli suspendert hvis de får gult kort i denne kampen – og må dermed stå over en eventuell 1/8-delsfinale. Det forventes dog at trener Mladen Krstajic stiller med toppet lag.

Begge lagene kan altså gå til topps i gruppen, komme på andreplass eller bli slått ut!

Om selve kampen

Brasil, som har vunnet VM hele fem ganger, åpnet turneringen med å spille 1-1 mot Sveits, men seieren over Costa Rica sørget for de har muligheten til å avansere som gruppevinnere.

Neymar Coutinho brasil serbia
Brasil har ikke imponert noen så langt i VM, men vi tror allikevel at Neymar, Couthino og co. sikrer seieren i gruppe ved å slå Serbia i dag.

Serbia åpnet turneringen med å slå Costa Rica 1-0 takket være et fantastisk frisparkmål av Aleksandar Kolarov, men deretter gikk laget på et 2-1 tap for Sveits etter at Stokes Xherdan Shaqiri scoret vinnermålet i siste minutt.

Serbias seier kom ikke uten oppstyr, og etter kampen ble presidenten i det serbiske fotballforbundet, Slavisa Kokeza, og trener Krstajic bøtelagt med rundt 40.000 kroner hver for kommentarer de kom med etter kampen mot Sveits. Da de snakket med serbiske journalisten uttalte de at den tyske dommeren Felix Brych burde vært tiltalt for krigsforbrytelser i Haag etter at han ikke gav laget straffespark i 2. omgang. Det serbiske fotballforbundet fikk også et bot på rundt 450.000 kroner for fansens dårlige oppførsel underveis i kampen – de viste frem diskriminerende banners og meldinger samt at de kastet gjenstander.

Brasils opptredener så langt har vært overraskende og spesielt med tanke på at de bare har tapt én av 21 kamper opp mot fotball-VM – laget har scoret 47 mål og sluppet inn bare fem.

Uansett: et uavgjortresultat mot Serbia holder til avansement til utslagsrundene. Hvis de vinner og andreplasserte Sveits slår Costa Rica vil begge lag ha syv poeng – men Brasil har før kampen en fordel med ett mer plussmål. Målforskjellen kan fort bli avgjørende i denne gruppen, og kanskje må Brasil nøye seg med en andreplass?

Hvis Brasil og Sveits blir stående helt likt på målforskjell vil gruppevinneren bli avgjort med gule og røde kort. Brasil har tre gule kort mens Sveits har fire. Hvis begge lagene taper vil det bli andre- og tredjeplass og da potensielt avgjort med en tilsvarende prosess.

Serbia går videre hvis de klarer å slå Brasil. Et uavgjortresultat er tilstrekkelig hvis Sveits taper for Costa Rica med mer enn ett mål. Serbia kan fortsatt vinne gruppen, men da må de slå Brasil og samtidig håpe at Sveits avgir poeng mot Costa Rica.

En åpen gruppe, men Brasil sitter i førersetet.

Vårt resultattips: Serbia – Brasil 1-2

Mulig lagoppstilling:

Serbia: Vladimir Stojkovic; Antonio Rukavina, Branislav Ivanovic, Dusko Tosic, Aleksandar Kolarov; Nemanja Matic, Luka Milivojevic, Sergej Milinkovic-Savic, Dusan Tadic, Filip Kostic; Aleksandar Mitrovic

Brazil: Alisson; Fagner, Miranda, Thiago Silva, Marcelo; Casemiro, Paulinho; Willian, Philippe Coutinho, Neymar; Gabriel Jesus