Senegal – Colombia – VM 2018 – Vårt tips

Senegal Colombia VM 2018 tips resultat

Å skulle tippe resultater i VM 2018 har vist seg å ikke være noen enkel kunst – for å si det mildt – og det dukker til stadighet opp overraskelser. I går ble de tyske storfavorittene slått ut av mesterskapet, og å tippe resultatet av Senegal – Colombia ligger heller ikke an til å bli noen enkel sak!

Japan topper gruppe H med fire poeng, men også Senegal har kloret til seg fire poeng så langt. Målforskjellen er helt lik mellom lagene. Colombia kommer halsende etter med sine tre poeng og er utvilsomt ute etter å skaffe seg et godt resultat. Dette er en veldig uforutsigbar gruppe, og dette er derfor en vanskelig match å gjette på. Senegal trenger ett poeng for å avansere.

Annonse

Lagnyheter

* Senegal brukte en 4-4-2-formasjon for å nedkjempe Polen og sikre seg tre poeng i den kampen, mens de gikk for en 4-3-3 formasjon mot Japan (som kom tilbake etter å ha ligget under to ganger for Senegal).

* Ett poeng vil garantere en plass i 8-delsfinalen, og det er derfor mulig at trener Aliou Cisse kan bli fristet til en mer defensiv startellever.

* Carlos Sanches er tilgjengelig for Colombia etter å ha vært ute med karantene.

* Abel Aguilar ble tvunget til å gå av etter en halv time mot Polen på grunn av en skade og vil trolig bli spart. Han ble erstattet av Mateus Uribe og sistnevnte kan få en muligheten fra start nå.

* David Ospina er klar til tross for at han fikk seg en smell mot polakkene.

* James Rodriguez og Wilmar Barrios er bare ett gult kort unna karantene i 1/8-delsfinalen, og det samme gjelder for fem spillere fra Senegal.

Om selve kampen

Som sagt: dette er en veldig uforutsigbar gruppe, og favoritten til å vinne gruppen, Polen, er allerede ute etter å ha tapt sine to første kamper. Colombia imponerte mot trege polakker og knuste dem 3-0 og tar muligens med seg spillegleden inn i denne matchen. Senegal er imidlertid i førersetet og kan altså avansere videre med et uavgjortresultat.

Radamel Falcao mål Polen Colombia
Radamel Falcao jubler etter sin flotte 2-0 scoring mot Polen. Blir det mer jubel i dag? Vi tror det! Skjermdump: YouTube/FIFATV

Senegal gjorde det godt i treningskampene før VM og startet mesterskapet med å slå Polen 2-1. Laget rotet imidlertidig bort ledelsen to ganger mot Japan, og forsvarsspillet er således ikke helt patent – noe som kan åpne opp for Colombia.

Colombia kan også kvalifisere seg til sluttspillet med et uavgjortresultat, men dette krever at Japan taper for Polen. Hvis Japan unngår nederlag må altså Colombia vinne over Senegal, og dette vil da føre til en kamp mot enten Belgia eller England i 1/8-delsfinalen.

Gruppe H er dødens gruppe, og årsaken til at vi sier det er enkelt og greit fordi det er så vanskelig å skille lagene. De er på omtrent samme nivå og tett matchet. Senegal hadde avansementet i sin hule hånd mot Japan med lot muligheten glippe to ganger, og nå står laget overfor en stor utfordring med tanke på å nå utslagsrundene. Colombia har med seg momentum etter seieren over Polen, og vi tror at dette kan være tilstrekkelig for sør-amerikanerne.

Colombia slo tilbake med stil på søndagen og ettersom Radamel Falcao og James Rodriguez ser ut til å ha funnet formen, sammen med Juan Cuadrado, tror vi dette kan være nok til å tippe kampen i deres favør.

Vårt resultattips: Senegal – Colombia 1-2

Mulig lagoppstilling:

Senegal: Khadim Ndiaye; Youssouf Sabaly, Kalidou Koulibaly, Salif Sane, Moussa Wague; Cheikhou Kouyate, Pape Alioune Ndiaye, Idrissa Gana Gueye; Sadio Mane, Mbaye Niang, Ismaila Sarr

Colombia: David Ospina; Santiago Arias, Davinson Sanchez, Yerry Mina, Johan Mojica; Mateus Uribe, Carlos Sanchez, Juan Cuadrado, Juan Quintero, James Rodriguez; Radamel Falcao