Saudi Arabia – Egypt – VM 2018 – tips og resultat

Saudi Arabia Egypt VM 2018 resultat tips

kl. 16.00 i dag møtes Saudi Arabia og Egypt i lagenes siste kamp i årets fotball-VM. Ingen av lagene har noe så spille for, bortsett fra æren, og har altså ikke mulighet til å avansere fra gruppespillet. Begge lagene har tapt sine to første kamper og skal i ettermiddag gjøre opp om de siste to plassene i puljen.

En av VMs store profiler, Salah, spiller for Egypt og vil nok forsøke å vise seg og laget sitt fra deres beste side, og dette kan fort bli en underholdende kamp.

Lagnyheter

* Egypts 45 år gamle keeper Essam El-Hadary vil bli den eldste spilleren i VM-historien om han står i mål mot Saudi Arabia. Lagets sjef, Hector Cuper, vil dog ikke bekrefte at han spiller. Spilleren har vært ubrukt reserve i de to åpningskampene, men kanskje får vi se ham på banen ettersom laget ikke har noe å spille for.

* Saudi Arabia må klare seg uten de skadde spillerne Taiseer Al Jassam, Omar Hawsawi og Mansour Al-Harbi.

Om selve kampen

Saudi Arabia og Egypt skal altså møtes for å avgjøre hvem som blir nummer 3 og 4 i gruppe A i ettermiddag. Egypt ligger for øyeblikket på tredjeplass men det er bare målforskjellen som skiller disse to lagene. Saudi Arabia gikk på en skikkelig smell og tapte 5-0 for Russland i åpningskampen i mesterskapet, og tapte 1-0 for Uruguay i lagets andre kamp.

Mohamed Salah Egypt Saudi Arabia
Har fokuset på Egypts stjernespiller, Mohamed Salah, vært for stort? Og er han egentlig i god nok form til å spille?

Saudi-Arabia har tilgode å score i mesterskapet, men gjorde en betydelig bedre figur i kampen mot Uruguay. Laget vil nok forsøke å avslutte turneringen på en god måte og kanskje sikre seg sin første seier i VM siden 1994 – da Saeed Al-Owairan scoret et fantastisk mål mot Belgia.

Egypt på sin side er naturligvis ute etter å sikre seg sin første seier i et VM noen gang. I sitt første VM siden 1990 var laget av mange tippet å gå videre fra gruppespillet etter å ha sett sterk ut i kvalifiseringen. Stjernespilleren Mohamed Salah gikk som kjent glipp av åpningskampen på grunn av den mye omtalte skulderskaden, og denne kampen ende med et 1-0 tap for Uruguay.

Det nord-afrikanske laget vil komme inn som nr. 3 i gruppa med et uavgjortresultat, og da ligge foran Saudi Arabia på målforskjell.

Vår vurdering
Begge disse lagene er allerede ute og begge kan sies å ha hatt et skuffende mesterskap. Mohamed Salahs skade har nok i stor grad overskygget Egypts tid i VM, og man kan jo sakens forstå at han ville forsøke seg. Kanskje hadde det vært bedre at man rett og slett hadde sagt at han ikke var i form – for det virker han ikke å være – og valgt å spille med noen andre.

Ingen av disse lagene har virket spesielt farlige foran mål, og har man ingen offensive trusler kan man bare glemme å komme langt i en turnering som dette.

Resultattips: 1-1

Mulig lagoppstilling:

Saudi Arabia: Yasser Al-Mosailem; Ali Al-Bulaihi, Osama Howsawi, Mohammed Al-Breik, Yasser Al-Shahrani; Salman Al-Faraj, Abdullah Otayf, Housain Al-Mogahwi, Salem Al-Dawsari, Hattan Bahebri; Muhannad Asiri

Egypt: Essam El-Hadary; Ali Gabr, Ahmed Hegazi, Ahmed Fathy, Mohamed Abdel Shafy; Tarek Hamed, Mohamed Elneny, Mahmoud Trezeguet, Abdallah Said; Mohamed Salah, Marwan Mohsen