Russland – Kroatia – VM 2018 – tips og resultat

Russland Kroatia VM 2018 tips resultat

Lørdags kveld spilles den siste av kvartfinalene og hjemmehåpet Russland møter Kroatia! Det blir full trøkk og garantert magisk stemning på tribunen når Russland skal ut i en tøff kvartfinale mot sterke Kroatia!

Russland har overrasket med å komme så langt i turneringen, men mistankene begynner å murre ettersom det viser seg at laget løper mest av alle i turneringen. Det skal dog sies at de har hjemmebane og at dette kan føre til at de yter litt ekstra i mangel å andre taktiske og tekniske evner. I møtet med Kroatia tror vi imidlertid at moroa er over, og vi holder fortsatt Kroatia som en outsider til å vinne hele mesterskapet.

Annonse

Om selve kampen

Atmosfæren i Russland har endret seg. Turneringen til arrangøren startet med få, om noen, forventninger til laget, som går under navnet Sbornaya. For åtte år siden ble laget tildelt rettighetene til å arrangere VM, og da var tanken at laget virkelig kunne være med å kjempe på høyeste nivå i turneringen. Dårlige resultater i turneringer og en rekke dårlige treningskamper førte dog til å forventningene sakte men sikkert sank – og da fra ‘la oss vinne VM’ til ‘la oss komme oss til kvartfinalen’, og deretter til ‘la oss komme oss videre fra gruppespillet og til ‘vi går ut etter gruppespillet’.

Kroatia Danmark straffekonkurranse
Det kroatiske laget venter spent på den siste straffen mot Danmark i straffesparkkonkurransen. Den gikk inn og laget avanserte til kvartfinalen.

Overbevisende seiere over Saudi Arabia og Egypt har imidlertid snudd stemningen fra pessimisme til optimisme. Russerne, som tidligere har sett andre fans feire, har nå virkelig begynt å nyte VM-festen. Selv et tap mot Uruguay i gruppespillet forandret ikke følelsen av at det ville bli annerledes denne gangen. Mange fans foretrakk nok tapet for Uruguay ettersom 1/8-delsfinalen da ville bli spilt på Luzhniki stadion i Moskva, og vi sitter nok med følelsen av at dette var godt planlagt av arrangøren – vi tror nemlig at de gamblet på at russerne ville komme på andreplass i gruppen.

På Luzhniki stadion var atmosfæren helt magisk, og trener Stanislav Tsjertsjesov fikk laget sitt til å følge en perfekt kampplan mot Spania som førte laget til kvartfinale etter straffespark.

Seiren over Spania har virkelig sparket i gang en skikkelig euforisk stemning i landet, og nå håper mange at laget virkelig kan komme seg hele veien til finalen. Denne euforien er dog litt farlig og både spillere og støtteapparat har prøvd å roe ned forventningene – deriblant Stanislav Tsjertsjesov og angriper Artem Dzyuba: ‘Vi tenker kun kamp til kamp.

Laget spilte ultradefensivt mot Spania og dette var noe laget fikk kritikk for. Denne kritikken avfeide keeper og kaptein Igor Akinfeev elegant og sa følgende: ‘Mange lag ville spilt defensivt mot Spania, ikke bare oss‘.

Selv om kampen mot Spania inneholdt massevis av fotballdrama var det på ingen måte noen underholdene match. Man kan kanskje si at Russland har vært dyktige taktisk, men om denne tilnærmingsmåten vil fungere mot Kroatia gjenstår imidlertid å se. Mot Spania brukte russerne fysikken sin til å løpe over motstanderen, og de ble tilsynelatende aldri trøtte, til tross for at La Roja hadde over 1000 pasninger i laget! Kroatia, på den andre siden, er et betydelig mer fysisk lag, og derfor tror vi at russerne nå ryker ut.

Kroatia, som går under navnet Vatreni, spiller bestandig med energi og fyr og flammer, og kombinerer fysikk med vakker fotball! Mot Danmark i 1/8-delsfinalen viste de at de kan bryte ned motstandere som ligger dypt og bruke fysisk fotball som virkemiddel. Det betyr enkelt og greit at de kan bekjempe ild med ild, og mot Danmark var det en kamp fra begge lag hvor ren og skjær vilje lå i bunn. Til syvende og sist kom kroatene ut som seierherrer etter en smått bisarr straffesparkkonkurranse som sendte den danske dynamitten hjem – med hevet hode.

Danmark kan ha vært den perfekte testen for dette kroatiske laget i forkant av kvartfinalene. Russland, som Danmark, vil ligge dypt og forsøke å bryte ned Kroatia på kontring. Til forskjell fra Spania har Kroatia to raske angripende spillere i Ivan Perišić og Ante Rebić, og deres direkte spill vil være en betydelig større trussel enn Spanias tålmodige og ekstremt ballbesittende spillestil.

Mellom de to nevnte spillerne finner vi fantastiske Luka Modić som kan sende de dødeligste pasninger gjennom de strammeste forsvarene, og helt på topp finner vi råsterke Mario Mandžukić som slett ikke er rett for å gå i krigen og bruke de triksene som må til. Med sin rå fysikk kan han få jobben gjort selv der hvor det ikke ser ut til å være noen rom tilgjengelig.

Alt i alt er vi sikker på at dette Kroatia-laget vil føre til russiske tårer og exit fra VM. Kampen vil uansett kunne bli tøff, og kanskje kan russerne håpe på ekstraomganger – men vi tror Kroatia avgjør dette lenge før den tid.

Vår tips til resultat: Russland – Kroatia 0-2

Mulig lagoppstilling:

Russland: Akinfeev – Granat, Kudryashov, Ignashevich, Kutepov, Mario Fernandes – Golovin, Kuzyaev, Zobnin, Samedov – Dzyuba

Kroatia: Subasić – Pivarić, Vida, Lovren, Vrsaljko – Brožović, Rakitić – Perišić, Modrić, Rebić – Mandžukić