Radiohead saksøker Lana del Rey for plagiat av ‘Creep’
8. januar 2018 1503 Visninger

Radiohead saksøker Lana del Rey for plagiat av ‘Creep’

Klare likheter

0 Shares

Sangerinnen og artisten Lana del Rey tvitret tidligere i dag følgende på sin konto: ‘it’s true about the lawsuit’, og hvor hun i tillegg skrev at Radiohead krever 100% av royalty for låten Get Free.

Radiohead saksøker altså Lana Del Rey for låten Get Free som bandet hevder har likheter med gjennombruddshiten deres Creep fra 1993.

Hører du likheten mellom de to sangene? Sjekk under selv! Etter vår mening er det helt klart likheter her, og den godeste Lana Del Rey skal få slite med å bortforklare dette.

Ikke inspirert av Creep

Hele tvitringen til Del Rey lød som dette:

It’s true about the lawsuit. Although I know my song wasn’t inspired by Creep, Radiohead feel it was and want 100% of the publishing – I offered up to 40 over the last few months but they will only accept 100. Their lawyers have been relentless, so we will deal with it in court.

Slik situasjonen er nå er det kun Del Rey, sammen med medskribentene Kieron Menzies og Rick Novels, som står oppført som låtskrivere på låten, som forøvrig er hentet fra hennes album Lust for Life. Albumet toppet listene både i USA og England da det ble sluppet i juli 2017.

Radiohead har ennå ikke kommentert søksmålet mot Del Rey.

Radiohead ble forøvrig selv tidligere saksøkt over samme låt av Albert Hammond og Mike Hazlewood ettersom de hevdet at sangen hadde likheter med deres låt The Air That I Breathe. De to mennene ble oppført som forfattere på albumet og fikk delte royalties med Radiohead.

Del Rey er den siste i rekken av høyprofilerte artister som har blitt beskyldt for plagiat. Ed Sheeran ble nylig enig ed et par låtskrivere etter beskyldninger om likheter mellom hans sang Photograp og Matt Cardle-låten Amazing. Låtskriverne av låten No Scrubs (jentegruppen TLC) ble også påført som forfattere av Sheerans superhit Shape of You.

Tom Petty og Jeff Lynne ble lagt til som låtskrivere på Sam Smiths låt Stay With Me i 2014, mens Robin Thicke og Pharrell Williams ble saksøkt av Marvin Gayes etterkommere, med stor suksess, for 7,4 millioner dollar etter at det ble fastslått at låten Blurred Lines hadde store likheter med Gayes låt Got To Give It Up.

0 Shares
Previous Musikk Mesternes Mester 2018 - Oppdatert episode 9
Next Hvordan få flere følgere på Twitter

Kanskje liker du dette

Musikk

Neil Diamond avslutter turnelivet etter Parkinson-diagnose

Den legendariske sangeren, låtskriveren og artisten Neil Diamond har nettopp annonsert at han er ferdig med turnelivet på grunn av at han nylig har blitt diagnostisert med Parkinson. I følge

Underholdning

Musikk Hver Gang Vi Møtes 2018 – Oppdatert uke 4

I helgen startet et ny runde med det populære underholdningsprogrammet Hver Gang Vi Møtes på TV2, og atter en gang skal vi få se kjente og kjære norske artister som

Film

Liam Payne og Rita Ora – For You – fra Fifty Shades Freed er ute!

Liam Payne og Rita Ora tar romantikken til kinolerretet, og det vi snakker om er naturligvis låten For You som er en del av filmmusikken til den etterlengtede filmen Fifty