Panama – Tunisia – VM 2018 – les våre tips

Panama Tunisia VM 2018 resultat og tips

To lag som er fortapte i bunnen av tabellen i gruppe B, og ingen av disse har noe å spille for – bortsett fra æren. Panama har som ventet fått det svært tøft i en vanskelig gruppe og ble nedsablet med 6-1 av England i sin andre kamp i gruppespillet.

Når det gjelder Tunisia fikk også de smake på pisken da Belga satte inn toppgiret, og gikk på en smell med et 2-5 tap i denne kampen. Tunisia holdt England til uavgjort lenge, men gikk på et surt tap da Harry Kane scoret på overtid i andre omgang. Tunisia skal kollektivt sett være klart bedre enn Panama, men så spørs det jo hvor mye noen av disse lagene gidder å spille… Tunisia får vår stemme.

Annonse

Lagnyheter

* Tunisia må stille med sin tredje keeper i turneringen i den siste kampen mot Panama, og det er derfor duket for Aymen Mathlouthi. Førstekeeper Mouez Hassen fikk en skulderskade mot England i den første kampen, mens Farouk Ben Mustapha, som spilte mot Belgia, har pådratt seg en kneskade på trening.

* Panama må gjore minst to endringer på laget etter 6-1 tapet for England ettersom både Murillo og Armando Cooper er ute med karantene.

* Tunisia må spille uten stopperen Dylan Bronn som ble båret av banen med en skade i venstre kne etter at han scoret i 5-2 kampen mot Belgia.

Om selve kampen

Begge sider er altså allerede utslått etter å ha tapt begge sine første kamper, men Panama trenger en seier for å unngå å bli sist i gruppe B i sitt aller første VM.

Panama har sluppet inn flest mål så langt i turneringen, og har måtte plukke ballen ut av nettet hele 9 ganger. 3-0 tapet for Belgia ble etterfulgt av et blytungt 6-1 tap for England, men et lite lysglimt fantes: Felipe Baloy scoret landets første mål i et VM!

Tunisia er nok fortsatt svært bitre etter å ha sluppet inn det sure målet i siste minutt da Harry Kane sikret en 2-1 seier for England i åpningskampen. Det afrikanske laget ble deretter fullstendig utklasset i 5-2 tapet for Belgia.

Mesterskapet er det første for Tunisia siden 2006, og de fortsetter trenden med aldri å kvalifisere seg for sluttspillet. Uansett: de vil uansett være ute etter å sikre seg sin andre seier i VM-sammenheng, og forrige gang laget vant var da de slo Mexico 3-1 i 1978.

Tunisia er nr. 21 på FIFA-rankingen, mens Panama befinner seg på 55. plass. Panama er naturligvis også på jakt etter sin første VM-seier etter sjokk-kvalifiserngen, som blant annet førte til at USA måtte bli hjemme.

Hvordan tror vi det ender?

Vel, som sagt er dette bare enda en kamp hvor det kun er æren som står til spill, og skal vi være helt ærlige er det vel ikke akkurat en kamp man vil benke seg ned foran TVen for å titte på. Tunisia har til tider fremstått som helt ok, mens Panama har vist seg å være pinlig svake. Panamas fans bryr seg imidlertid ikke nevneverdig om akkurat dét ettersom det virker som at de er mer enn fornøyd med bare å være tilstede i Russland.

De kommer ikke til å få seieren de er ute etter, og vi tror derfor at Tunisia stikker avgårde med seieren i denne kampen – samt at de kan reise hjem med æren sånn noenlunde i behold.

Vårt tips til resultat: Panama – Tunisia 0-2

Mulig lagoppstilling:

Panama: Penedo; Machado, Baloy, Torres, Davis; Barcenas, Avila, Gomez, Godoy, Rodriguez; Tejada

Tunisia: Mathlouthi; Nagguez, Benalouane, Meriah, Maaloul; Khaoui, Skhiri, Sassi; Ben Youssef, Khazri, Sliti