Oppussing – spar penger!

Spar penger oppussing riving
Spare penger på oppussingen ved å gjøre rivejobben selv!

Har du planlaget en oppussing i boligen din, men er ikke ‘handy’ nok til å gjøre det selv? Da er nok veien kort til å kontakte en snekker som kan hjelpe deg – men som alle vet kan jo dette bli kostbart.

Spørsmålet til mange blir derfor – hvordan kan man gjøre det så billig som mulig? Vi har noen få enkle tips til deg som ikke krever noen håndverkmessig kunnskap, så det er bare å sette i gang.

Oppussing = riving

En ting er som regel helt sikkert når det kommer til oppussing: det kommer til å bli en del riving, i større eller mindre grad. Riving tar også tid og når man har håndverkere på besøk jobber de som kjent på timer, så her er det virkelig tid å spare.

Det første vi anbefaler er at du gjør rivejobben selv. Skal du bytte gulv i stuen er det en smal sak å rive opp gulvet og legge det i stabler utenfor huset. Dette gjør du helt enkelt og du kan fort spare én time med snekkerarbeid på akkurat dette. Som vi sa: ikke bare ta opp gulvet – men få det vekk fra arbeidsplassen til snekkeren slik at han/hun slipper å flytte det før han kan begynne.

I tillegg: hvis du har leid en container for å ha avfallet i, så anbefaler vi at du gjør kastejobben selv. Ikke bare sleng søpla utenfor huset slik at snekkeren må fjerne da – bær avfallet ned i containeren selv og du har da spart enda mer penger!

I samme slengen som du har containeren ved boligen din kan du benytte muligheten til å rydde litt blant de andre sakene deres slik at dere får så mye som mulig vekk når containeren tømmes. Det koster som regel ikke mer enn 3-4000 kroner for dette, så det er det absolutt verdt.

Så: riving er en egeninnsats du fint kan gjøre selv og som du vil spare penger på. Hør med snekkeren når han kommer på befaring og spør hvordan du skal gå frem – slik at du ikke ødelegger noe.