Nigeria – Island VM 2018 – resultattips!

Nigeria Island VM 2018

I dag er det klart for Nigeria-Island i VM 2018 i Russland, og det er ingen tvil om at denne kampen er ekstremt viktig for islendingene og resten av befolkningen på sagaøya!

Hele verden lot seg sjarmere av krigerne fra øya uti havet under fotball-EM i 2016, og de imponerte også i starten av VM med et viktig uavgjort-resultat da de spilte 1-1 mot Argentina.

Med en seier i dag kan laget stå med ett bein i 1/8-delsfinalene, og da blir det party på Island!

Laginformasjon

* Visekapteinen til Nigeria, Ogenyi Onazi, kan være på plass igjen for sitt lag etter å ha blitt utelatt i åpningskampen mot Kroatia hvor de tapte 2-0. Oghenekaro Etebo scoret selvmål i den første kampen og kan måtte vike for Onazi.

* Det er uklart om Johann Berg Gudmundsson stiller for Island etter at han pådro seg en muskelskade mot Argentina.

* Rurik Gislason kom inn i forrige kamp for nevne Gudmundsson og kan komme til å erstatte sistnevnte i denne kampen.

Om selve kampen

Nigeria er den troppen med den gjennomsnittlig laveste alderen i VM, og en manglende rutine i slike mesterskap er naturligvis aldri en fordel. I en kamp mot et meget sterkt Island kan dette være en faktor som kan gjøre seg gjeldende.

Det kan være nærliggende anta at lagets uerfarenhet hadde noe å si for lagets rufsete defensive prestasjon mot Kroatia, men det er også viktig å påpeke at defensive dødballer lenge har vært lagets store akilleshæl. Mot et Island som til gjengjeld er meget sterke på akkurat dette kan man anta at dette vil kunne spille en stor rolle i denne matchen.

Alfred Finnbogason Island Argentina
Alfred Finnbogason sekunder etter at han utlignet til 1-1 mot Argentina i åpningskampen. Den første kampen og det første målet til Island noensinne i et VM. Skjermdump: YouTube

Nigeria debuterte i VM-sammenheng i 1994 og 14 av de 27 målene de har sluppet inn har kommet som en følge av dødballer – noe som utgjør 52%. Det er den dårligeste statistikken uansett nasjon i denne perioden. Laget scoret som sagt selvmål i den første kampen, og de har derfor en jobb å gjøre med akkurat dette.

Når det gjelder Island så er det jo først og fremst den ekstremt gode organiseringen og arbeidskapasiteten som er lagets fremste styrke – noe uavgjortresultatet mot Argentina var et bevis på (uten at Argentina har imponert noen så langt i dette VM).

Laget var drillet 100% og stramt displinerte, noe som utvilsomt førte til at Sør-Amerikanerne ble frustrerte og i bunn og grunn fikk få klare sjanser mot VM-debutanten.

Urovekkende nok for Nigeria så Island også farlige ut med sitt direkte spill og lange baller, og dette kan skape forvirring i forsvaret og mengder med problemer. Et nytt tap for Nigeria vil sende laget ut av VM.

Dette er en kamp begge lag sannsynligvis vil måtte vinne for å komme seg til 1/8-delsfinalen, og Nigeria har definitivt ikke råd til å tape dette.

Island på sin side kan ta et stort steg videre med en seier her, og i og med at Argentina har satt seg selv i store problemer etter 3-0 tapet for Kroatia.

Dette er en gylden mulighet for krigerne fra sagaøya, og vi tror at de vil benytte seg av muligheten!

Mulige lagoppstillinger:

Nigeria: Francis Uzoho; Abdullahi Shehu, William Troost-Ekong, Leon Balogun, Brian Idowu; Wilfred Ndidi, John Obi Mikel, Ogenyi Onazi; Victor Moses, Odion Ighalo, Alex Iwobi.

Island: Hannes Halldorsson; Birkir Saevarsson, Kari Arnason, Ragnar Sigurdsson, Hordor Magnusson; Emil Hallfredsson, Aron Gunnarsson; Gylfi Sigurdsson, Birkir Bjarnason, Rurik Gislason; Alfred Finnbogason.

Spådom: 2-0 til Island.