Nigeria – Argentina – VM 2018 – tips og resultat

Nigeria Argentina VM 2018 tips

Argentina har ikke imponert noen så langt under mesterskapet, og det er nesten utrolig at laget fortsatt har en mulighet til å kvalifisere seg til sluttspillet. Før dette skjer må de imidlertid slå et Nigeria som vel ingen helt vet hvor man har!

Argentina er åpenbart meget svake bakover, og med 0-3 i sekken for Kroatia dukker de neppe opp proppfulle av selvtillit til denne matchen. Nigeria har åpenbart mange gode og talentfulle spillere, men som vi vet kan de variere stort i prestasjonene. Et vaklende argentinsk forsvar vil kunne få store vanskeligheter i denne kampen, og at laget har fått en så lav odds på seier over Nigeria er nesten ikke til å tro.

Dette blir en tøff kamp for den gamle mesteren og utvilsomt en interessant kamp å følge. Nigeria kan med et godt resultat her faktisk slå ut Argentina av VM i gruppespillet!

Annonse

Lagnyheter

* Nigeria byttet til en 3-5-2 formasjon da de slo Island 2-0, og stiller trolig med samme lagoppstilling.

* Argentina har så langt brukt 4-2-3-1 mot Island og 3-4-3 mot Kroatia, og man forventer at laget nok en gang endre formasjon og da til enten 4-3-3 eller 4-4-2.

* Keeper Willy Caballero hadde ingen god kamp mot Kroatia, og det er vel ingen som blir overrasket om han blir satt ut av laget til denne kampen. Inn kommer trolig Franco Armani som står uten kamper for Argentina, men som har spilt godt for River Plate i år.

* Angel Di Maria og Ever Banege kan trolig komm til å spille, mens Gonzalo Higuain kan erstatte Sergio Aguero på topp.

Om selve kampen

Til tross for en nærmest katastrofal turnering så langt så er det altså allikevel fortsatt håp for et Argentina som står uten seier. Det er faktisk gode muligheter for at tre poeng mot Nigeria kan sende laget videre til sluttspillet, og Argentina har aldri fullført et gruppespill i VM uten minst én seier. Skulle lage ryke ut av VM i kveld vil nok utvilsomt mange fans mer enn gjerne se laget på en saktegående båt tilbake til Argentina.

Nigeria seier Island jubel
Det nigerianske laget jublet etter seieren over Island og har nå VM-skjebnen i sine egne hender.

Til forskjell fra Argentina fikk Nigeria suksess med å bytte til en trebackslinje i sin 2-0 seier mot Island, og en seier i denne kampen vil altså sende laget videre til 1/8-delsfinalen.

Men: Super Eagles (Nigeria) imponerte med en meget solid trepoenger da de slo Island 2-0 etter to mål av Leicester-spiss Ahmed Musa. Kort og godt betyr dette at Salisu Yusufs mannskap har skjebnen i egne hender og det kan godt hende at et uavgjortresultat vil holde til avansement. Tre poeng sender Nigeria videre og bare ett poeng kan gi avansement hvis Island slår Kroatia.

En målforskjell på +2 til fordel Nigeria må snus av Island for å forhindre at Super Eagles skal gå videre. Hvis Kroatia slår Island og Argentina slå Nigeria er Argentina direkte videre.

Uansett: finalistene fra 2014, Argentina, balanserer på randen og står altså i alvorlig for å bli slått ut, og trenger hjelp fra Kroatia ved at de må slå Island. Kroatia sparer trolig mange spillere, men det blir uansett meget spennende å se hvem som går videre som andre lag fra denne gruppen. Det er ikke sikkrt at Kroatia ønsker å ha Argentina med seg videre til gruppespillet…

Kort for talt har Jorge Sampaolis lag hatt det miserabelt i Russland så langt, og 1-1 mot Island 3-0 tap for Kroatia er langt i fra godt nok for den stolte fotballnasjonen.

Vårt tips: Nigeria – Argentina 2-2

Mulig lagoppstilling:

Nigeria: Francis Uzoho; Kenneth Omeruo, William Ekong, Leon Balogun; Tyronne Ebuehi, Wilfred Ndidi, John Obi Mikel, Oghenekaro Etebo, Victor Moses; Kelechi Iheanacho, Ahmed Musa

Argentina: Franco Armani; Eduardo Salvio, Gabriel Mercado, Nicolas Otamendi, Nicolas Tagliafico; Ever Banega, Javier Mascherano, Enzo Perez, Angel Di Maria; Lionel Messi, Gonzalo Higuain.