Napoli – Man.City – hva bor det i City?

Champions League - Napoli Manchester City

De lyseblå fra Manchester har fosset gjennom Premier League så langt i år, og bortsett fra en uavgjort har laget vist effektiv, flott og underholdende fotball som har resultert i det ene målkalaset etter det andre.

Det beste laget og den vanskeligste motstanden de har møtt så langt i Premier League har uten tvil vært italienske Napoli på hjemmebane i Champions League for kort tid siden. Laget klarte allikevel å male inn en seier 2-1, men i dag skal de stå ansikt til ansikt mot det samme laget – men denne gangen på bortebane i Napoli.

Noe helt annet

Pep Guardiolas menn står over en helt annen utfordring i dag, og kanskje er dette syretesten som vil fortelle hvor sterkt laget egentlig er? På elleve kamper i Serie A så langt i år står Napoli med 10 seiere og 1 uavgjort – noe som naturligvis er uhyre sterkt. På sine 10 kamper i Premier League står City med 9 seiere og 1 uavgjort, og begge disse to lagene har åpnet sesongen i sine respektive hjemland omtrent identisk.

Kampen i dag i Napoli vil derfor være en virkelig styrkeprøve mellom to lag som har fått en knallstart på sesongen sin, og det blir virkelig spennende å se hvordan denne kampen vil ende.

I en kamp som dette er det nærmest umulig å forutsi hvordan det vil ende, men etter all sannsynlighet år vi oppleve en jevn og spennende kamp – og trolig blir det ikke noen målfest. City har som sagt imponert voldsomt offensivt på hjemmebane i serien og står med et gjennomsnitt på svimlende 3,5 mål pr. kamp.

Napoli har heller ikke vært svake fremover på banen og står med solide 2,9 mål pr. kamp, og alt i alt kan vi da virkelig konkludere med at dette er to lag som virkelig vet hvor målet står!

En av spillerne det atter en gang stilles store forventninger til er Citys kanskje aller største profil nå om dagen, nemlig Kevin De Bruyne, og denne magiske spilleren fra Belgia har hatt en strålende sesong så langt. Skal City lykkes er man avhengige av at ham har en topp dag i Napoli i dag, og har han dét kan det virkelig bli morsomt å være City-supporter!

Det er bare å spenne seg fast og nyte en av årets først virkelige megamatcher!