Mexico – Sverige
27. juni 2018 932 Visninger

Mexico – Sverige

Sverige trenger seier

Vårt naboland Sverige har alt å spille for i denne kampen, og man får bare håpe at det svært sure tapet for Tyskland i forrige gruppespillskamp har sluppet taket! I dag møter Sverige Mexico, og tallenes tale er klare.

Sverige er nødt til å ta flere poeng eller flere mål mot Mexico enn hva Tyskland klarer mot Sør Korea. Alternativet er at Tyskland taper med flere mål enn hva Sverige gjør mot Mexico – men én ting er sikkert: Sverige er etter alle solemerker ute etter denne kampen, og vi tenker at tyskerne sannsynligvis vil fikse dette. De er tross alt turneringslaget fremfor noen!

Annonse

Lagnyheter

* Mexico-trener Juan Carlos Osorio er kjent for å rotere på lagoppstillingen sin, og med den tredje kampen på 11 dager er det sannsynlig med flere endringer i startoppstillingen.

* Marco Fabian snuser på sin første kamp fra start i turneringen, mens også Jesus Corona vurderes.

* Sverige stiller trolig med samme lag som ble frastjålet et uavgjortresultat på overtid mot Tyskland, da Toni Kroos scoret.

* Sebaastian Larson, Viktor Claesson og Albin Ekdal er kun et gult kort unna suspensjon.

Forutsetninger for avansement

* Mexico trenger ett poeng mot Sverige for å være garantert avansement og for å vinne gruppen. De er definitivt videre selv om både de og Tyskland taper.
* Sverige er garantert videre hvis de vinner med et bedre resultat enn Tyskland. Hvis de slår Mexico og Tyskland ikke vinner, stikker Sverige av med gruppeseieren.
* Tyskland må vinne med to eller flere mål enn Sverige for å være garantert videre.
* Hvis både Tyskland og Sverige vinner vil laget som har scoret flest i denne kampen komme på andreplass.
* Hvis begge spiller uavgjort og får samme resultat vil Tyskland gå videre på innbyrdes oppgjør.
* Sør-Korea må slå Tyskland og håpe at Sverige taper mot Mexico for å ha mulighet til å kvalifisere seg.

Om selve kampen

Lagene i gruppe F har alt å spille for, og her er et definitivt rom for mye fotball! Dessverre kom sosiale medier i rampelyset etter Sveriges tap for Tyskland, og Jimmy Durmaz (som lagde frisparket som resulterte i Tysklands mål) ble utsatt for dødstrusler og rasistiske utsagn. Som kjent sto både Durmaz og resten av det svenske laget frem i fellesskap og omtale truslene og de øvrige utsagnene som uakseptable, og la til at ‘Vi står sammen. Vi er Sverige.’

Sverige er så definitivt nødt til å stå sammen også på banen i dag hvis de skal hente seg inn fra det hjerteskjærende tapet og gå videre til sluttspillet.

På andre banehalvdel står altså Mexico, og laget har sjarmert de aller fleste med flott fotball og to seire av to mulige så langt i gruppespillet. Laget kan faktisk bli det første CONCACAF-laget (nasjoner fra nord- og mellom-Amerika + Karibien) som ender opp med tre av tre i gruppespillet. Laget trenger bare et poeng mot Sverige for å gå videre og sikre gruppeseieren, mens Sverige er nødt til å vinne.

En seier for Sverige er ikke umulig og spesielt hvis vi tenker på at de nylig har slått både Frankrike og Italia – men det krever at de er mer offensiv enn tidligere. Har Sverige det som skal til? Dette er vi noe usikre på, og tanken på et offensivt og noe blottlagt Sverige, kombinert med et kontringsvillig Mexico gjør at det er rom for en mexikansk seier her.

Sverige vil garantert ikke gå ‘gung-ho’ inn i denne kampen – til det er de for balansert og fornuftig enn dette, men det blir utvilsomt en svært vanskelig kamp.

Vårt resultattips: Mexico – Sverige 1-1 / 2-2

Mulig lagoppstilling:

Previous Nigeria - Argentina - VM 2018 - tips og resultat
Next Sør-Korea - Tyskland - VM 2018! Tips og resultat!

Kanskje liker du dette

Fotball

England – Belgia – VM 2018 – sjekk vårt tips!

Kampen står om gruppeseieren, men hvor mye vil egentlig lagene satse? Begge er videre uansett, og dette kan bli en merkelig kamp.

Fotball

Frankrike – Argentina VM 2018 – Tips 1/8-delsfinale!

Det er et mestermøte i den første 1/8-delsfinalen i VM 2018, og det er Frankrike og Argentina som braker sammen! En tett kamp forventes, men vi tror Frankrike stikker avgårde med seieren.

Fotball

Tyskland – Sverige VM 2018 – vårt tips til resultat

Et rufsete Tyskland kan få problemer med et stramt svensk lag som nesten ikke taper kamper!