Marvel-legenden Stan Lee nekter for seksuelt misbruk

Stan Lee seksuell trakassering

Stan Lee, 95 år, som er medskaper av Spider Man, X-Men og The Incredible Hulk ble beskyldt for ‘tafse’ på sykepleiere og kreve seksuelle handlinger.

Den tidligere direktøren og styreformannen i Marvel, Stan Lee, som var med på å skape utallige tegneseriehelter inkludert Spider Man, X-Men og The Incredible Hulk, sier flere forskjellige anonyme individer har prøvd å presse ham for penger, men Lee nekter kategorisk på alle beskyldningene om at han skal ha seksuelt misbrukt unge sykepleiere.

Påstått å ha krevd seksuelle handlinger

Det er The Daily Mail som rapporterte dette, og som siterer en anonym kilde som sier at unge sykepleiere som pleiet Lee klaget på at han krevde at de gjennomførte seksuelle handlinger og at han tafset på dem. De sa også at han brukte å gå rundt naken.

En kilde fortalte den britiske avisen at Lee ikke syntes å bry seg så mye om hvordan folk så på han og at han hadde ‘mistet filteret sitt’. Kilden sier at en jevn strøm av unge kvinnelige sykepleiere bar i hans hjem i Hollywood og at trakasserte dem seksuelt, og at han synes at dette er morsomt.

‘Han går rundt naken og er vulgær mot kvinnene, han spør dem om oralsex i dusjen og han vil bli tilfredsstilt på soverommet’, fortsetter kilden. ‘Han bruker ordet p—y og f–k i deres nærvær’.

Kilden sier også at eieren av helseselskapet har fortalt folk at Lee har seksuelt trakassert ‘hver eneste sykepleier’ som har vært i hjemmet hans.

I en uttalelse til nettstedet Patch sier Lees advokat Tom Lallas at påstandene er ‘falske og ærekrenkende’.

Flere har forsøkt å presse Lee for penger, sier advokaten

‘Flere forskjellige anonyme individer har forsøkt å presse Mr. Lee for penger basert på falske påstander, men når vi hat bedt dem om å identifisere seg selv og gi oss sitt hele og fulle navn samt kontaktinformasjon, har det, ikke overraskende, blitt helt stille’, sier advokaten i en uttalelse.

The Daily Mail har ikke gått ut med navnet på helseselskapet, men sier at en representant for selskapet har bekreftet at den kvinnelige eieren har mottatt flere klager. Sykepleierne som har rotert på skiftene i Lees hjem var ansvarlige for å måle blodtrykket hans, gi ham mat og drikke samt forsikre seg om at han tok medisinen sin.

Selskapet avsluttet jobben for Lee i slutten av 2017.

Lallas, Lees advokat, sendte et brev til selskapet om å avslutte samarbeidet den 20. desember, og han sa at beskyldningene ikke har blitt behandlet i domstolene.

‘Lee nekter kategorisk for disse falske og avskyelige påstandene og han har alle intensjoner om å kjempe for å beskytte sitt gode navn og rykte’, sa advokaten. ‘Vi er ikke kjent med at noen har gått til sivilt søksmål eller at noen har rapportert disse hendelene til politiet, hvilket ville vært den normale og passende måten for å håndtere slike påstander.’

Advokaten la også til: ‘I stedet for har Mr. Lee mottatt krav om å betale penger, og trusler om at hvis han ikke gjør det så vil anklageren gå til media. Mr. Lee vil ikke la seg ble utpresset, og kommer ikke til å betale penger til noen ettersom han absolutt ikke har gjort noe galt.’

Legende i tegneserie-universet

Stan Lee ble født i New York City i 1922, og han jobbet som kontorassistent for Timely Comics i 1939 – selskapet som senere ble Marvel Comics. Lee ble til slutt selskapets direktør, styreformann og utgiver. Han er kreditert for å ha vært med på å skape hundrevis av tegneseriekarakterer fra tidlig på 1960-tallet og fremover, noe som inkluderer Fantastic Four, Thor, Captain America og Doctor Strange – og alle disse har blitt store filmsuksesser.

I 1994 ble Lee innlemmet i Will Eisner Comic Book Hall of Fame, og han skal visstnok ha en formue verdt 50 millioner dollar – omkring 405 millioner kroner.

Kilde: Patch.com