Kroatia – Danmark – VM 2018 – Sjekk vårt tips

Kroatia Danmark VM 2018 tips

Sorry Danmark – det blir hit, men ikke lengre! Søndag møter Kroatia Danmark, og hvis danskene skal få noe ut av dette må de spille over evne. Kroatia er etter vår mening en av favorittene til å vinne hele mesterskapet, og laget tok seg videre fra gruppespillet gjennom vinne samtlige tre kamper der og 7-1 i målforskjell.

Kroatia har imponert oss så langt i mesterskapet og blant annet ved å detronisere Argentina i sin andre kamp med hele 3-0. Det var propaganda-fotball fra start til mål, selv om Argentina ikke har fremstått spesielt bra i dette mesterskapet. Hareides menn har også fått mye kritikk for ikke å ha spilt slik de kan, og det spørs om kritikken vil stilne etter denne kampen. Dette tror vi blir meget tøft for vår nabo i sør.

Annonse

Om selve kampen

Denne hel-europeiske 1/8-delsfinalen er kanskje ikke den mest attraktive av kampene i den første sluttspillrunden, men vi får allikevel et par store stjerner her – og da tenker vi først og fremst på Kroatias Luka Modric og Danmarks Christian Eriksen. Begge lagene vil håpe på at deres midtbanestjerner skal prestere på høyeste mulig nivå i jakten på en kvartfinale-plass.

Kroatia mål Danmark
Kroatia vil etter all sannsynlighet bli for sterke for Danmark, med mindre danskene spiller over evne!

Kroatia imponerte som sagt i gruppespillet: laget vant samtlige kamper og sørget for et av de mest fremtredende resultatene så langt i mesterskapet i 3-0 seieren over Argentina. Dette resultatet sørget for at laget allerede var videre før de møtte Island i sin siste kamp, og det gjorde at laget fikk muligheten til å hvile føttene til flere spillere. Laget maktet allikevel å demonstrere hvilken styrke laget har med ytterligere en seier, og sikret seg tre poeng på overtid i andre omgang.

Uthvilte bein kan hjelpe Kroatia, men sannheten er vel at Danmarks siste kamp i gruppespillet mot Frankrike fremsto som en treningskamp. Tempoet var lavt og begge lagene innså nok at ett poeng til hver av dem passet helt greit. Danskene er kanskje noe heldig som har kommet seg såpass langt etter uavgjort mot Australia og en noe heldig seier over Peru.

Danmark har i alle fall ikke vist noe som kan tyde på at de skal være kapable til å komme seg forbi den første utslagsrunden, og det er derfor veldig sannsynlig at de vil komme til kort mot Kroatia. Ser man forbi Eriksen og Schmeichel er ikke troppen spekket med kvalitet, for å si det mildt. Pione Sisto er en livlig ving og laget er bra organisert, men man vi sitter utvilsomt med følelsen av at kroatene vil vinne midtbane-krigen og vil der etablere en plattform som vil sikre dem seieren.

Man kan i allefall ikke si at Kroatia er et enmannslag ettersom man har både Ivan Rakitic og Ivan Perisic, som begge er meget farlige spillere på midtbanen. I tillegg har man råsterke Mario Mandzukic som også er en spillet på toppnivå. Erfaringen til laget vil også være en nøkkel, og de har spilt i mange turneringer tidligere, samtidig som dansker yngre og at dette vil være den største kampen de fleste har spilt.

Utslagsrundene i VM er stedet hvor presset virkelig intensiveres og trolig er kroatene bedre skikket til å takle det. De er også et lag med samlet høyere kvalitet, og derfor tenker vi at Kroatia sikrer seg avansement før 90 minutter er spilt.

Får Kroatia mål tidlig vil de kunne putte langt flere i løpet av kampen og vi tipper derfor at det blir en rimelig klar seier til dem.

Vårt tips til resultat: Kroatia – Danmark 3-1

Mulig lagoppstilling:

Kroatia: Danijel Subasic; Sime Vrsaljko, Dejan Lovren, Domagoj Vida, Ivan Strinic; Luka Modric, Milan Badelj, Ante Rebic, Ivan Rakitic, Ivan Perisic; Mario Mandzukic

Kasper Schmeichel; Henrik Dalsgaard, Simon Kjaer, Andreas Christensen, Jens Larsen; Lasse Schone, Thomas Delaney, Yussuf Poulsen, Christian Eriksen, Pione Sisto; Nicolai Jorgensen