Kjøpe sko på nett fra utlandet

// Inneholder annonselenke //

Netthandelen skyter i været og stadig flere handler sine varer på nett. Mange ønsker også å handle fra utlandet, men da blir sakene plutselig ganske mye vanskeligere!

Å handle på utenlandske nettbutikker kan føre til at en vare som i utgangspunktet var billig plutselig blir veldig mye dyrere! I Norge har vi en grense på 350 kroner hvis man skal unngå å måtte betale toll og merverdiavgift, og dette betyr at man må ha tunga rett i munnen når man skal bestille varene sine.

Handle sko på nett fra utlandet

Hva er det som gjør det så fristende å handle på utenlandske nettbutikker da? Jo, i mange tilfeller er prisene betydelig lavere enn hva de vil være i norske butikker og nettbutikker. Trikset er dog at man må holde seg under 350 kroner i totalsum – og dette inkluderer fraktkostnader fra avsender. Det er har mange går på en liten smell, og de tanker at så lenge varen holder seg under 350 kroner så er det ingen problem. Dette er en feil som er dyrekjøpt og vi skal gi deg et eksempel på dette.

Kjøpe sko på Amazon
Utvalget av sko på Amazon er kolossalt, men det er viktig at du holder øye med totalprisen! Foto: PxHere.com

Mange ønsker å kjøpe sko på nett fra utlandet, og det er ingen tvil om at utvalget er enormt!

Bestill kvinnesko fra Amazon her

Bestill herresko fra Amazon her

La oss tenke oss at du kjøper et par sko som koster 40 dollar inkludert frakt.

Dette gir en totalpris på 345,20 kroner etter dagens kurs (28.02.2018) og det betyr at du ikke skal betale verken toll eller merverdiavgift.

I eksempel 2 koster skoen 45 dollar inkludert frakt. I dette tilfellet begynner ting virkelig å skje! Sko og frakt koster nå 388 kroner. Grensen på 350 kroner er passert og da legges det til merverdiavgift på 25%, noe som betyr at skoene blir 97 kroner dyrere. Forsendelsen koster nå 485 kroner.

Dette er dog ikke alt: Man må i tillegg betale et gebyr til firmaet som fortoller varen for deg, og for eksempel tar posten 158 kroner for jobben. Det betyr at skoene nå er oppe i en total på 643 kroner!

En sko som, inkludert frakt, opprinnelig kostet 388 kroner ender til slutt opp med å koste 643 kroner!

Det er derfor viktig at du er ekstremt nøye med å se hva den totale summen på skoene du bestiller, inkludert frakt, blir før du trykker på gjennomfør kjøp!

Bruk vår guide – bestill flotte sko fra Amazon!

Amazon er verdens største nettbutikk, og det er en grunn til at Jeff Bezos er verdens rikeste mann. Det som er så flott med Amazon er at de har et helt fantastisk utvalg av sko i alle prisklasser som er av høy kvalitet, og man derfor gjøre meget gode kjøp – uten å måtte betale toll og merverdiavgift!

Bestill kvinnesko fra Amazon her

Bestill herresko fra Amazon her

Pr. i dag er dollaren ganske dyr, og det betyr at man i bunn og grunn får mindre for pengene – men allikevel er skoene mye billigere enn i Norge.

Det som er så kjekt med Amazon er at de regner ut den totale kostnaden for deg når du finner en sko som du kunne tenke deg å kjøpe. Denne kostnaden ser du oppe til høyre i skjermbildet ditt. Det er derfor viktig at du passer på at totalprisen ikke overstiger overstiger 349,99 kroner.

349 kroner tilsvarer ca. 41 dollar etter dagens kurs (28.02.2019).

Vi anbefaler at du bruker importkalkulatoren til Tolldirektoratet her, og da fyller du inn den totale kostnaden inkludert frakt for å se hva totalkostnaden på skokjøpet blir.

Bruk også denne valutakalkulatoren for å sjekke hva kostnaden blir i norske kroner.

Valutakalkulator