Japan – Polen – VM 2018 – resultat og tips

Japan Polen VM 2018 tips

Japan er i føringen i gruppe H med sine fire poeng, men Senegal og Colombia kommer halsende bak med henholdsvis 4 og 3 poeng! Dødens gruppe er utrolig jevn, og dette ligger an til å bli en spennende kamp – i hvert fall for Japan!

Polen har skuffet kapitalt med omstendelig og tregt spill, og har ikke imponert noen med sine fem innslupne mål så langt. Kvikke japanere vil nok jobbe for tre poeng og en gruppeseier, og premien for dette er en ekstra hviledag til 8-delsfinalen!

Annonse

Lagnyheter

* Kanskje starter Leicesters Shinji Okazaki som har kommet inn som innbytter i de to første kampene i mesterskapet.

* Keeperveteranen Eiji Kawashima på Japan er den som har gjort flest kostbare feil og kan bli erstattet av 23 år gamle Kosuke Nakamura.

* Allerede utslåtte Polen kan komme til å gjøre endringer foran sin siste kamp.

* Den erfarne forsvarsspilleren Kamil Glik kan gjøre comeback etter en skulderskade i kampen mot Colombia, og kan være i startelleveren.

Om selve kampen

Japan er altså på jakt etter førsteplassen i gruppe H i VM 2018, og på motsatt banehalvdel står altså allerede utslåtte Polen. Japan har fire poeng og vil avansere med et seier eller et uavgjortresultat. Laget kan også gå videre med et tap, men vil da være avhengig av resultatet i kampen mellom Senegal og Colombia.

Japans kaptain har sagt følgende foran kampen: ‘Japan er ikke et lag som kan ta sikte på et poeng og gå ut på banen for å fullføre en slik plan. Jeg tror vi må fokusere på å skaffe oss tre poeng fremfor å starte å kalkulere. Vi har fire poeng etter to kamper, men vi har ikke oppnådd noe ennå.’

Keisuke Honda mål senegal
Legenden Keisuke Honda feirer 2-2-målet sitt mot Senegal. Blir det ny nettkjenning på superreserven i dag? Skjermdump: YouTube/FIFATV

Etter å ha spilt 2-2 mot Senegal på lørdagen er disse lagene i delt ledelse med fire poeng like mange scorede og innslupne mål.

Hvis Japan får poenget de trenger vil det være bare andre gang de går gjennom gruppespillet ubeseiret, og forrige gang dette skjedde var da de var medarrangør for mesterskapet sammen med Sør-Korea.

Colombia, som har tre poeng, kan fortsatt vinne gruppen hvis de vinner over Senegal i Samara.

Hvis Japan og Senegal ender opp med samme målforskjell og likt antall scorede mål, vil antallet gule og røde kort bli utslagsgivende. Hvis dette igjen ikke kan separere lagene vil FIFA arrangere loddtrekning, og vinneren og toeren vil møte enten Belgia eller Nederland.

Polen har som sagt ingenting å spille for, bortsett fra æren, og laget ligger altså overraskende sist i gruppet etter tapene for Senegal og Colombia.

Robert Lewandowski hadde følgende å si etter 3-0 tapet for Colombia: ‘Det var mange ting som ikke gikk slik som de skulle både i dag og resten av mesterskapet. Jeg var alene, vi kjempet, jeg kjempet, jeg gjorde alt jeg kunne, men kjemping er ikke nok for å vinne VM-kamper. Man må også ha kvalitet, og vi hadde for lite av nettopp dét.’

Uansett: Japen viste styrke og karakter ved å komme tilbake to ganger i kampen mot Senegal slik at de fikk med seg ett poeng – og akkurat dette er egenskaper som man rett og slett bare må innse at Japan har. De er kanskje ikke de teknisk beste, men ser man på innsats, samhold og karakter er det ingen tvil om at laget gjør alt for hverandre.

Det står sammen og kombiner med farten på topp er det ingen tvil om at de er en veldig farlig motstander. På den andre siden så er Polen knekt. De hadde ingen tilsvar å komme med mot Colombia, og man kan saktens spørre seg om hva som foregår i kulissene.

Det har vært en skuffende turnering for lagets største stjerne, Robert Lewandowski, men han har heller ikke fått den hjelpen han behøver.

Dette er en gylden mulighet for Japan til å kvalifisere seg til 1/8-delsfinalene og til å finne gruppen!

Vårt resultattips: Japan – Polen 2-1

Mulig lagoppstilling:

Japan: Eiji Kawashima; Hiroki Sakai, Maya Yoshida, Gen Shoji, Yuto Nagatomo; Makoto Hasebe, Gaku Shibasaki; Genki Haraguchi, Shinji Kagawa, Takashi Inui; Yuya Osako

Polen: Lukasz Fabianski; Lukas Piszczek, Kamil Glik, Jan Bednarek; Bartosz Bereszynski, Grzegorz Krychowiak, Jacek Goralski, Maciej Pybus; Piotr Zielinski, Robert Lewandowski, Kamil Grosicki