Island – Kroatia – VM 2018 – resultat og tips

Island Kroatia VM 2018 resultat tips

Island kjempet tappert og gjorde en fremragende jobb mot Argentina i sin første kamp i et VM noen gang, og laget klarte å berge inn et uavgjortresultat (1-1). Mot Nigeria fikk laget det langt verre og tapte 2-0 etter å blant annet ha misset på et straffespark hvor ballen ble forsøkt sendt i bane rundt jorden.

Med Kroatia på den andre banehalvdelen blir ting så definitivt ikke lettere, men Kroatia vinner etter all sannsynlighet gruppen sin på grunn av sin sterke målforskjell. Kroatia vil trolig spare en rekke av sine viktigste spillere, men er allikevel så sterke at de kan skape store problemer for et Island som må jage en seier i denne kampen. Island har sluppet inn mål i de 8 siste kampene sine, og akkurat dét borger ikke godt før møtet med kroatene.

Annonse

Lagnyheter

* Islands stopper Ragnar Sigurdsson er tvilsom til kampen etter at han måtte forlate banen i kampen mot Nigeria med en hodeskade.

* Vingen Johann Gudmundsson gikk glipp av forrige match med et muskelproblem, men han blir nok vurdert.

* Kroatia-sjef, Zlatko Dalic, gjør nok flere endringer ettersom laget er så godt som klar som gruppevinner. Dette understreket han også etter den sterke 3-0 seieren over Argentina.

* Spissen Andrej Kramaric var ikke i startelleveren mot Argentina og får kanskje muligheten.

* Både Ivan Rakitic, Ante Rabic, Sime Vrsaljko, Mario Mandzukic, Marcelo Brozovic og Vedran Corluka er bare ett gult kort unna å måtte stå over en kamp, og det er derfor tvilsomt at disse spiller.

Om selve kampen

Island har kun vunnet én av sine seks siste kamper mot Kroatia, men de endte foran Kroatia i kvalifiseringen til mesterskapet – og slo dem på Island. Den selvtilliten kan de i hvert fall ta med seg inn i denne kampen.

Alfred Finnbogason Island Argentina
Alfred Finnbogason jubler etter å ha scoret mot Argentina, men i dag ryker trolig heltene fra sagaøya ut av VM. Skjermdump: YouTube

Som sagt så vil Kroatia garantert spare en rekke spillere og det kan vel tenkes at Kroatia heller vil ha med seg Island til sluttspillet enn Argentina… Med et kanskje redusert Kroatia vil Island så definitiv få sine muligheter, men dette er en vanskelig kamp å tippe.

Island satser naturligvis på å bli den første VM-debutanten som går videre til utslagsrundene siden Slovakia klarte det samme i 2010. Tapet for Nigeria var det første i et gruppespill i en stor turnering noen gang for Island, og det var også den første kampen i et VM eller et EM hvor de ikke har klart å score.

Kroatia har aldri tidligere vunnet en gruppe i VM og de kan sikre seg tre seiere på rad i turneringen for første gang. Forrige gang de vant sine to første kamper i et VM var i 1998, og da endte de i semifinalen. Kroatene har også holdt buret rent i sine siste fire kamper i VM-sammenheng.

Luka Modric har scoret på begge sine skudd på mål så langt i VM og to av hans fire scoringer i store turneringer for Kroatia har kommet fra utsiden av 16-meteren.

Vanskelig kamp å tippe dette, men Kroatia tar nok dette og ønsker å holde momentumet.

Vårt tips: Island – Kroatia 1-2

Mulig lagoppstilling:
Island: Hannes Halldorsson; Birkir Saevarsson, Kari Arnason, Ragnar Sigurdson, Hordur Magnusson; Aron Gunnarsson, Emil Hallfredsson, Johann Gudmundsson, Gylfi Sigurdsson, Birkir Bjarnason; Alfred Finnbogason

Kroatia: Lovre Kalinic; Tin Jedvaj, Vedran Corluka, Domagoj Vida, Josip Pivaric; Milan Badelj, Mateo Kovacic, Filip Bradaric; Marko Pjaca, Andrej Kramaric, Ivan Perisic