Iran – Portugal – VM 2018 – sjekk vårt tips til resultat

Iran Portugal VM fotball

Portugal leder gruppe B foran Spania, og det er vel ingen som helst tvil om at lagets superstjerne Cristiano Ronaldo har vært i fyr og flamme. Den portugisiske målmaskinen scoret tre ganger mot Spania i åpningskampen deres som endte 3-3, og ble også matchvinner da laget slo Marokko 1-0.

Laget har muligheten til å ta serieren i gruppa men kampen mot Iran i dag vil bli alt annet enn enkel – noe Spania fikk erfare da de scoret et heldig mål som sikret dem seieren over Iran. Iran har alt å spille for og vil med en seier over Portugal sikre seg avansement, og vi ser ikke helt bort i fra at laget kan få noe ut av denne kampen.

Lagnyheter

* Iran kan måtte klare seg uten forsvareren Ehsan Hajsafi som pådro seg en lårskade mot Spania. Milad Mohammadi, som til daglig spiller i russisk fotball, kan erstatte Hajsafi.

* Joao Moutinho er tvilsom etter å ha gått glipp av flere dager med trening som følge av sykdom.

* Raphael Guerreiro har kommet seg etter en skade, men slet mot Marokko og kan komme til å bli byttet.

Om selve kampen

Iran ble av mange spådd å ende sist i gruppen, men de er faktisk nå i en posisjon hvor de kan ende opp med å vinne den – hvis resultatene går deres vei. Med en seier vil de uansett være klare for 1/8-delsfinalen og det betyr kort og godt at de kommer til å selge seg dyrt mot Portugal.

Cristiano Ronaldo Portugal Spania
Cristiano Ronaldo: noen få tideler får han smeller inn utligningen til 3-3 mot Spania! Skjermdump: YouTube/FIFATV

Iran, som er ranket som nr. 37 i verden, går altså inn i sin siste match i gruppespillet med muligheten til å avansere – for første gang i historien. Spanias åpningskamp mot Portugal er kanskje en av de beste kampene i turneringen så langt, men denne kampen her helt klart sitt eget liv, og som sagt skal ikke Portugal ta for lett på sin motstander i kveld.

Iran må altså ha en seier for å være garantert kvalifisiering til 1/8-delsfinalen, og klarer de dette samtidig som Spania ikke vinner, så vil laget altså bli gruppevinner. For Portugals del holder det med et uavgjort-resultat i deg, og akkurat dét er vel ikke så veldig usannsynlig.

Iran har naturligvis sine muligheter, men det krever en optimal match av laget. Når dét er sagt: Portugal er rangert som nummer 4 i verden og er regjerende europamester – og laget må derfor få et lite favorittstempel i denne kampen.

Iran har uansett en liten joker i ermet: Trener Carlos Queiroz har i to perioder vært i sjefsstolen for sitt hjemland Portugal, inkludert VM 2010. Hvis ringreven kan utnytte innside-kunnskapen sin om motstanderlaget kan dette være noe som kan komme til å gå på bekostning av hans tidligere arbeidsgiver.

Vårt resultattips: Portugal – Iran 2-1

Mulig lagoppstilling:

Iran: Ali Beiranvand; Ehsan Haji Safi, Morteza Pouraliganji, Ramin Rezaeian, Majid Hosseini; Saeid Ezatolahi, Vahid Amiri, Omid Ebrahimi, Karim Ansarifard, Mehdi Taremi; Sardar Azmoun

Portugal: Rui Patricio; Pepe, Jose Fonte, Raphael Guerreiro; Cedric Soares, William Carvalho, Joao Moutinho, Bernardo Silva, Joao Mario; Goncalo Guedes, Cristiano Ronaldo