Foto: PxHere Instagram ønsker å utfordre YouTube
6. juni 2018 1392 Visninger

Instagram ønsker å utfordre YouTube

Filmer på opptil én time?

0 Shares

Instagram ser ut til å ønske å utfordre en av sine hovedkonkurrenter innenfor sosiale medier, og det er nå snakk om at nettstedet skal gi brukerne muligheten til å legge ut filmer på opptil én time.

Bildedelings-appen er i en fase hvor de ferdigstiller en funksjon som altså skal gi brukerne muligheten til å poste videoer som er opptil én time lang, melder nettstedet Mashable. Den nåværende tidsbegrensningen på videoinnlegg er på 60 sekunder i Instagram-feeden og 15 sekunder i historier.

Les også: Slik blir du stor på Instagram!

Utvidelse av historier?

Det sies dog ingenting nøyaktig om hvordan en slik funksjon skal fungere, men det kan høres ut som at det er en utvidelse av historier-funksjonen på appen. De lengre videoene vil bli vertikale i formatet og selskapet har, i følge rapporter, hatt diskusjoner med utgivere og andre innholdsskapere.

Det er heller ikke klart når funksjonen skal lanseres, men det vil utvilsomt bli en stor utvidelse for Instagram som inntil nå bare har fokusert på kortere videoer. En slik utvidelse vil også hjelpe Facebook, eieren av Instagram, med å spise opp litt av YouTubes dominans i videosegmentet.

Akkurat som YouTube har også Instagram et stort samfunn av innflytelsesrike brukere med ekstremt mange følgere. Pr. i dag er den eneste måten for disse brukerne å poste lengre videoer på via en livestream – og disse inneholder ikke annonser.

Facebook ønsker nok mest sannsynlig å konkurrere med YouTube for mer enn bare pengene også – YouTube har nemlig blitt et mer populært sosialt nettverk enn Facebook blant amerikanske ungdommer.

Selv om Instagram fortsatt er populært blant yngre brukere er det en foruroligende trend for Facebook, ettersom de hadde topplasseringen i 2015.

Interessant nok kommer denne nye tilnærmingen mot lengre vidoer samtidig som Instagram etter sigende jobber med en funksjon som skal få brukerne til å bruke mindre tid – og ikke mer – på appen deres. Selskapet planlegger nemlig en funksjon som vil vise brukerne hvor mye tid de bruker på appen, og målet med dette er for å forsikre at bruken er positiv og bevisst/tilsiktet.

Instagram har ikke kommentert noen av ryktene.

0 Shares
Previous Richard Gere 'verdens lykkeligste' etter å ha giftet seg for tredje gang
Next Foo Fighters lurte svensk publikum

Kanskje liker du dette

Nyheter

HBO lager prequel av Game of Thrones

HBO kommer med tv-show som viser hvordan Westeros var 10.000 år forut for Game of Thrones-serien.

Underholdning

Musikk Hver Gang Vi Møtes 2018 – Oppdatert uke 4

I helgen startet et ny runde med det populære underholdningsprogrammet Hver Gang Vi Møtes på TV2, og atter en gang skal vi få se kjente og kjære norske artister som

Nyheter

Krystallklar video av nærmest perfekt tornado i USA!

Sjekk de fantastiske og krystallklare bildene av tornadoen i videoen av stormjegeren James Hammett