Hvordan lage en perfekt Aperol Spritz!

Oppskrift perfekt aperol spritz

Drinken Aperol Spritz har virkelig blitt en monsterhit i Norge i år, og det er vel kanskje ingenting som skriker ut ‘sommer’ mer enn den sukrete bitterheten til denne herlige drinken!

Unntaket må muligens være en Aperol Sprizt i hånden mens du slapper av på solstolen ved et basseng i varmt og deilig ferieland.

Hør her: hvis man er litt skjødesløs med oppmålingene når man lager drinken kan man risikere å gå glipp av den forfriskende første slurpen av Aperol Sprizt – og det vil man jo slettes ikke ha noe av! Å lage en perfekt utgave av Aperol Sprizt trenger dog ikke å være noen form for rakettforskning, og her finner du en enkel måte som garanterer at du får hver eneste drink akkurat slik som den skal være!

Her er oppskriften på perfekt Aperol Spritz!

Nøkkelen til å lage en ypperlig utgave av den forfriskende drinken er forholdet 75:50:25. Altså 75 ml. Prosecco, 50 ml. Aperol og 25 ml. Tonic Water. Enkelt, ikke sant, men akk så deilig!

Ingredienser:
– En flaske avkjølt Prosecco
– En flaske Aperol (kjøp på Vinmonopolet for 200 kroner for 70 cl.)
– Tonic Water (kjøp på en matvarebutikk)
– Høye ballongglass eller vinglass
– Isbiter
– Skiver med appelsin.

Fremgangsmåte:
– Fyll glassene generøst med isbiter
– Hell Prosecco (75 ml.) over isbitene.
– Deretter heller du 50 ml. Aperol i hvert glass i en sirkulær bevegelse.
– Avslutt med 25 ml. Tonic Water.
– Pynt med en skive appelsin.

Skål for det!