Hvordan få flere følgere på Twitter

Hvordan få flere følgere på Twitter

Å jobbe seg inn i Twitter og bli en som blir lagt merke til krever ikke at du er en kjendis eller at du finner en jukse-snarvei – du kan øke antallet følgere ved å være bevisst dine innlegg, øke synligheten din samt å bruke et par velfungerende strategier som!

I denne artikkelen ser vi nærmere på hva du kan gjøre for å få flere følgere på Twitter, og ved å følge vår guide er vi nokså sikre på at du vil lykkes med ditt prosjekt. Vær tålmodig og jobb jevnt og trutt.

Er du klar? Sjekk også videoen nederst i artikkelen!

Metode 1: Å bli verdig følgere

1. Jobb med profilen din

Forsikre deg om at profilen din er komplett med en avatar som viser ansiktet ditt og en solid bio. Det er viktig at folk ser hvem du er og hva du er interessert i.

Den enkleste og mest personlige måten å finne seg en god avatar på er å bruke et bilde av ansiktet ditt hvor du ser rett inn i linsen. Unngå ‘morsomme’ vinkler og andre ting i bilde. Beskjær bildet til en firkant, men ikke forminsk det. Folk ønsker å kunne klikke på bildet og se den store utgaven av profilen din.

Mange mennesker ønsker å lese Twitter-bioen din før de bestemmer seg for å følge deg. En godt skrevet bio kan hjelpe deg med å få betydelig flere følgere enn en dårlig skrevet.

2. Lag interessante, morsomme eller tankevekkende tweets

De fleste potensielle følgere vil kaste et blikk på dine siste tvitringer for å se om det er verdt å følge deg. Derfor er det logisk å tenke at jo bedre tvitringene dine er jo flere følgere vil du få. Hvordan tvitrer man bedre da?

Blder viktig Twitter
Det er fint å bryte opp i Twitter-feeden med bilder fra tid til annen.

* Variasjon: Var bevisst på at du tvitrer om forskjellige temaer og emner, og ikke bare dine personlige tanker eller hva du gjør for øyeblikket. Snakk om dine hobbyer og interesser, del noen gode råd eller post et bilde av noe stilig for å skru opp temperaturen litt.

* Vær interessant, gjennomsiktig og provoserende: Del intime nyheter om ditt eget liv. Hvis du kan skrive en god historie kan du få lesere som er avhengig av det daglige dramaet i ditt liv.

* Del interessante lenker: Finn historien om mannen som bier hunden. Søk å på internett etter godbiter som du kan lage en god tweet av. Tro det eller ei: det finnes millionærer som har ansatt folk for å finne historier på nettet som de kan tvitre om. Det er mange nettsider som du kan gjennomgå og sjekke for å finne fantastisk Twitter-materiale på.

* Legg ut multimedia: Bryt opp feeden din md bilder, videoer og lydklipp her og der. Dette vil gjøre innleggene dine morsommere å følge med på.

3. Bruk Twitter ofte og på de riktige tidspunktene på dagen

Ingen vil følge noen som aldri tvitrer og det er derfor viktig at du er aktiv hele tiden på Twitter. Du burde ha et minimum antall poster per dag, og ideelt sett to per dag for å maksimere synligheten din i Twitterverset.

* Det er også viktig at du poster dine innlegg på en tid på døgnet hvor folk er mest aktive. Ingen vil se dine innlegg eller ha muligheten til å følge deg hvis du bestandig tvitrer når de sover. Den beste tiden å tvitre på er før folk går på arbeid om morgene og etter at man har spist middag (rundt kl. 18.00).

* Pass også på å ikke bombarder dine eksisterende følgere med for mange tweets ettersom dette kan fylle opp feeden deres, noe som igjen vil gi dem et inntrykk av at du spammer. Dette er en sikker oppskrift på å miste følgere.

4. Bruk hashtags / emneknagger

Å bruke emneknagger / hashtags er en suveren måte å knytte seg opp til andre mennesker med lignende interesser samt for å øke synligheten for dine tweets.

Hashtag emneknagg twitter
Emneknagger / hashtags hjelper til med å gjøre dine tweets mer synlig.

* Bruk hashtags på dine tweets og bruk emneknagger til å lage nye tweets basert på temaer som er populære på Twitter på det aktuelle tidspunkt. Du kan se hva som trender på venstresiden på din Twitter-side. Dette vil maksimere eksponeringen til dine tvitringer.

* Men; som alt annet på Twitter så skal emneknagger brukes med moderasjon. Velg en eller to relevante eller morsomme hashtags som gir tvitringen din litt ekstra kvalitet. Ikke bare bruk emneknagger på ord som finnes i resten av meldingen din, eller å inkludere dem bare for å gjøre det.

5. Følg alle som følger deg

Det kan virke mot sin hensikt å gjøre dette all den tid du er fokusert på å få flere følgere, men det er en god skikk ettersom at folk som legger merke til at du ikke følger dem tilbake kanskje vil slutte å følge deg. Som på andre sosiale medier så fungerer Twitter slik at ‘hvis du klør min rygg så kan jeg klø deg på din’.

* Når du følger noen tilbake så vil noen respondere til deg offentlig, hvilket vil gi deg ekstra eksponering overfor deres følgere igjen.

* Hvis du er bekymret for at du ikke vil være i stand til å holde følge med så mange mennesker så har du helt rett. Når du følger over 100 personer er det i bunn og grunn nesten umulig å lese alle oppdateringene. Du vil lære deg å bli mer selektiv når det kommer til hvem og hva du leser.

Metode 2: Øk synligheten din

1. Led folk til din Twitter-konto

Du kan lede flere personer til din Twitter-konto ved å skrive ‘Følg med på Twitter’ i en lenke fra bloggen din, i e-posten eller andre nettverkssteder – og ellers rundt omkring på nettet.

* På denne måten kan folk som allerede er interessert i hva du gjør enkelt finne Twitter-profilen din og starte å følge deg.

* Å bruke grafikk, slik som en knapp eller en teller, kan også være mer effektivt for å skape oppmerksomhet og gi deg flere følgere.

2. Prøv å få kjendiser eller berømte mennesker til å følge deg på Twitter

Å få en kjendis som følger deg vil definitivt øke sjansen for at de vil tvitre til deg eller retvitre en av dine meldinger, og dette igjen vil synligheten til Twitter-kontoen din.

Mette Marit witter kjendis
Noen kjendiser er det vanskeligere bli fulgt av enn andre…. men det er lov å drømme!

* Du kan få oppmerksomheten til en kjendis ved å sende dem en @beskjed. En @beskjed er en direkte melding som du kan sende til hvem som helst, uansett om du følger dem eller ikke.

* Velg en kjendis, eller i det minste noen med tonnevis av følgere, å sende en @beskjed til. Denne meldingen vil vises på din profilside og hvem som helst som kommer for å kikke på siden din vil se hvem du har tvitret til.

* Hvis du er skikkelig heldig vil kjendisen svare på meldingen din, retvitre den eller kanskje til og med følge deg tilbake. Dette vil gjøre dine tvitringer synlig for tusenvis av mennesker og utvilsomt gi deg følgere.

* Selv om dette ikke skjer så veldig ofte er det verd å sende en direkte beskjed eller to hver dag og krysse fingrene for at den blir retvitret. Husk, jo morsommere og jo mer original tweeten er jo større er sjansen for at kjendisen vil legge merke til den!

3. Finn folk med like interesser og følg deres følgere

Dette høres kanskje litt komplisert ut men i virkeligheten er det ikke det. Bare se etter brukere med like interesser som deg selv, men som har mange flere følgere. Alt du trenger å gjøre er å følge den brukeren og dens brukere igjen.

* For eksempel: Hvis du er en fotball-fanatiker er det om å gjøre å finne en annen fotballfanatiker som har mange følgere – og deretter følge denne personen følgere. Det kommer klart frem i bioen din og dine tvitringer at du er en fotballentusiast, og da er sjansen god for at de vil følge deg også.

* Du må imidlertid være varsom: å følge for mange mennesker vil kunne skyve vekk potensielle følgere.

4. Be folk om å retvitre deg

Å bli retvitret dytter eksponeringen din helt til ytterkantene av ditt Twitter-nettverk. Det går an å be lesere om å retvitre meldingene dine i slutten av innleggene dine fra tid til annen (ikke hele tiden), og dette kan minne dine følgere på om at du vil at de skal spre dine meninger. Det går også an å legge ut en lenke til en artikkel om retvitring for å minne dine lesere på om at du trenger deres hjelp.

Populære tweets
Å gjenta de mest populære tvitringene dine kan gi deg flere følgere.

5. Gjenta dine mest populære tweets

Søk på Twitter-navnet ditt og se hvilke av dine innlegg som har fått mest svar og retweets. Legg ut disse oppdateringene på nytt et par ganger, med en 8-12 timers mellomrom.

* Du vil nå flere mennesker på denne måten ettersom det er mer sannsynlig å få oppmerksomheten fra de som misset oppdateringen din den første gangen. Folk stikker innom Twitter på flere forskjellige tidspunkt i løpet av dagen (og natten).

* Hvis du får klager på at du gjentar dine tvitringer kan det være greit å slappe litt av med dette (eller bare slette de som klager!)

Metode 3: Øk antallet følgere strategisk

1. Fjern brukere som ikke har fulgt deg tilbake – jevnlig

Dette er spesielt viktig for å unngå følger-grensene. Den første grensen du treffer på er sannsynligvis når du har fulgt 2.000 mennesker. Du vil ikke få muligheten til å følge flere frem til du selv har fått 2000 følgere.

* Når dette skjer må du renske opp i listen din ved å av-følge folk som ikke har fulgt deg tilbake. Sikt etter å av-følge folk som ikke poster så ofte eller som tvitrer om ting du egentlig ikke er så interessert i. Det vil da føles som at du ikke går glipp av noe.

* Når det er sagt: etter hvert som listen med mennesker du følger vokser vil det bli mer og mer tidkrevende å gå gjennom og filtrere ut de som ikke følger deg. Heldigvis finnes det tjenester som Twidium og FriendorFollow som kan hjelpe deg med å rydde i listene for deg.

* Når listene dine er ‘vasket’ kan du følge nye brukere, og hvis du er velger med omhu vil de fleste av dem følge deg tilbake!


Det finnes mengder på mengder med gode og morsomme Twitter-kontoer der ute!

Følg mennesker som auto-følger

Twitter-kjendiser, altså Twitter-brukere med et enormt antall følgere og personer som de selv følger, vil sannsynligvis følge deg tilbake automatisk.

* De følger tusenvis og noen gang titusenvis av mennesker, men til forskjell fra spammere vil de ha det samme antallet (eller flere) følgere.

* Du vil snuble over slike kontoer på din ferd gjennom Twitter (for eksempel når de retvitres av noen du følger), men du kan også for eksempel gjøre et søk på internett etter ‘mest populære Twitter kontoer’.

* Folk som følger spammere er sannsynligvis auto-følgere. Vent til en spam-følger følger deg. Spam-følgere vil ha 1000+ som de følger, men vil bare ha 5-15+ som følger dem.

* Følg alle som følger spam-følgeren. Det er sannsynligvis disse menneskene som følger i retur for å få opp eget antall følgere.

Bruk nøkkelord for å finne følgere

En god teknikk er å søke etter tvitringer med nøkkelord som er relatert til det du er interessert i.

* La oss se for oss at du er en rocke-elsker. Se etter mennesker som nevner ditt favoritt rockeband. Svar på deres tweets og følg dem. Din respons vil vise dem at dere har noe til felles og gjøre det mer sannsynlig for at de følger deg tilbake.

* Enda bedre: retweet dem hvis innholdet er bra. Du vil da ikke bare danne forbindelser med andre Twitter-brukere, men også dele god innhold med dine følgere.

Da gjenstår det bare for oss å ønske deg lykke til på Twitter og din jakt på hvordan å få flere følgere!