Hvordan bli stor på Instagram – få flere likes og følgere nå!

Hvordan bli stor berømt på Instagram

Hvordan bli stor på Instagram i 2023? Hvordan få flere følgere? Dette er drømmen til mange, og i dette innlegget skal vi gi deg tipsene du behøver for å bli en ekte Instagram-stjerne!

Infographic bli stor på Instagram
Tre enkle trinn for å blir stor på Instagram – vi tar gjennomgangen!

Det handler ikke bare om kropp og naken hud, selv om det naturligvis ser ut til å være en suksessfaktor på Instagram, men hvorfor lykkes mange andre med å få enormt mange følgere uten å nødvendigvis benytte seg av nakenhet?

Vi skal gi deg tipsene her – er du klar?

Bare venner og bekjente?

Blir du frustrert over at du ikke har så mange følgere på Instagram? Hvis du vil bli berømt på Instagram må du fokusere på måter å få oppmerksomhet på bildene. Man kan fort oppleve problemer med å få følgere utenom kompiser, venner og familie, og kanskje vil til og med de aller beste bildene dine bare få noen få likes, og kanskje ingen kommentarer heller.

Det er nå du rett og slett bare må bestemme deg for å finne ut hvordan å bli stor på Instagram! Vi skal som sagt hjelpe deg med vår guide til Instagram.

Det kan naturligvis ta tid og mye arbeid å få tusenvis av følgere på Instagram og målet ditt er kanskje annerledes – men det skal sies: Instagram er mye morsommere når mange mennesker følger deg!

La oss ta en kikk på tre forskjellige steg du må benytte deg av for å raskt bli berømt på Instagram!

Trinn 1: Bygg opp en slående Instagram feed

Det første steget er å få Instagram profilen din til å se flott ut. Ingen kommer til å følge en tom profil eller en profil som har bilder med dårlig kvalitet.

Hvis målet er å vise frem dine fotografier er det helt essensielt at fotografiene du legger ut ser virkelig bra ut. Det er mye bedre å ikke poste noe enn å poste et dårlig foto.

En slående Instagram feed
En god Instagram-feed er viktig!

Den første tingen du må gjøre er å laste opp omkring 15-20 av dine aller beste bilder. Hvis du ikke har så mange er det bare å sette i gang med jobben, og forsikre deg om at du kun legger ut fotoer av høy kvalitet som fanger øyet og oppmerksomheten til brukerne.

Hvis du er helt i startgropen er det som regel en god idé å forbedre fotograferingen din på telefonen før du forsøker å bygge et publikum på Instagram, i og med at følgere kun liker å følge de som har interessante bilder.

For å starte med forbedring av fotograferingen din må du jobbe med å skape fotoer med glimrende komposisjon som vil fange leserens øye. Lær deg å bruk lys til å skape slående og dramatiske bilder.

Du burde også lære deg å bruke kameraets innstillinger slik at du er kjent med alle bildefunksjonene. Vurder å bruke en av de mange tilgjengelige kamera-appene som finnes til telefonene. Å redigere dine Instagram-bilder med en fotoredigerings-app er også viktig for å sikre at de ser best mulig ut før deling.

Å bruke tid på å forbedre fotograferingen din vil betale seg, og vel så det, når du skal å bli stor på Instagram.

Husk også på at visse typer bilder gjør det ekstra bra på Instagram. Erfaringsmessig får strandbilder, interessante bilder med refleksjoner, silhuettbilder og bilder av solnedganger mest likes på Instagram. Portrettbilder generer som regel færre likes.

Hvis du vil bli populær på Instagram er det viktig at du legger ut den type bilder som følgerne dine vil se, og derfor er det mange som legger ut bilder av strender og solnedganger. Hvis du vil få flere følgere på Instagram er det bestandig smart å poste den type bilder som får flere likes.

Hvis du bruker Instagram til å dele hva du spiser til middag og hva du gjør når du er sammen med vennene dine kan du ikke forvente at folk du ikke kjenner ikke vil følge deg. Det er ikke den type bilder en seriøs fotograf ønsker å dele.

Ikke legg ut tekstbilder eler vitser, uansett hvor kule og morsomme du synes de er. Unngå også å poste tilfeldige skjermbilder ettersom folk flest egentlig ikke liker slikt.

Så: før du går til det neste trinnet må du forsikre deg om at Instagram-kontoen din er offentlig. Dette gjør du på profilen din under ‘alternativer, og da scroller du nedover og vil få se en knapp hvor det står ‘Privat konto’. Se om denne er skrudd av, og er den ikke det vil ikke Instagram-bildene dine bli offentlig – og følgelig blir det vanskelig å få flere følgere.

Til sist: bruk et øyeblikk på å skrive en profilbeskrivelse som motiverer mennesker til å følge deg. Du trenger ikke å dette så komplisert, men rett og slett bare beskrive deg selv på en meningsfull måte.

Du må rett og slett beskrive hvem du er for å finne de riktige følgerne, være det seg om du er matelsker, landskapsfotograf eller modell.

Trinn 2: La Instagram-bildene dine bli lagt merke til

Når du har lastet opp noen skikkelig gode bilder og fått profilen din til å se interessant ut, er det på tide å trekke til seg alles oppmerksomhet. Målet ditt er å få flere Instagramfølgere, så vel som flere likes og kommentarer på dine bilder.

Det er flere måter å få folk til å legge merke til dine bilder og dermed få flere følgere, og dette skal vi se på i dette avsnittet.

Først av alt; strekk ut en hånd til dine eksisterende venner og følgere fra andre sosiale nettverk. I og med at disse allerede følger deg er det stor sannsynlighet for at de skal bli en følger. Du kan rett og slett sende en melding eller dele et innlegg hvor du inviterer dine venner til å følge deg.

Hvis du har mange følgere på et annet sosialt nettverk, slik som Twitter og Facebook, kan du kryssposte dine Instagram-bilder til disse sosiale mediene. På denne måten vil du bygge opp følgere på Instagram samtidig som du deler interessante bilder med mennesker som ikke ville fått sett dem uansett.

Hashtag på Instagram
Bruk av hashtags, eller emneknagger på norsk, er viktig for å bli lagt merke til.

For å få Instagrambildene dine vist foran flere mennesker bør du vurdere å bruke hashtags, eller emneknagger som man sier på norsk. Å legge til hashtags når du poster et foto betyr at bildet vil vises i den aktuelle feeden til hashtagen.

For å legge til en hashtag bruker du tekstboksen når du poster et bilde, og skriver deretter inn hashtag-symbolet # etterfulgt av en passende ord som beskriver bildet ditt – f.eks. #nordlys.

Forsikre deg om at du legger til relevante hashtags til dine bilder (ja, du kan bruke flere på samme bilde). Det er dog ingen grunn til å spamme bildene dine med dusinvis av irrelevante hashtags – deg vil bare få deg til å se ut som en spammer.

Hvis du poster et strandbilde med en solnedgang og menneskelige silhuetter kan passende hashtags f.eks. være: #strand #silhuett #solnedgang. Hvis du for eksempel har brukt en spesiell app til å redigere bildet kan du også bruke en hashtag med navnet på appen.

Ved siden av å bruke hashtags er en av de enkleste måtene å få fotoene dine ut til andre Instagrammere rett og slett å følge masse andre mennesker.

Det er bare å finne noen med bilder som er noe lignende som dine og starte å følge dem. De får da en beskjed som sier at du følger dem, og mange av dem vil da sjekke ut profilen din.

Å følge noen er dog ikke nok. Du må også interagere med de personene du følger. Hvis du følger noen og ikke liker eller kommenterer noen av bildene deres blir du rett og slett vurdert til å være en såkalt ‘ghost follower’. Instagram er stort sett ikke glad i slike profiler ettersom svindlere ofte bruker denne strategien for å promotere sine falske profiler.

Du får bedre resultater hvis du kommenterer bildene til de du følger, og det er på denne måten de ser at du er en ordentlig person.

Hvis det å følge andre brukere er for upraktisk kan du også få mye eksponering ved å ved å legge igjen meningsfulle kommentarer på bildene til andre brukere – selv om du ikke følger dem.

Når du legger igjen en meningsfull og positiv kommentar er det gode muligheter for at den brukeren vil bli nysgjerrig og sjekke ut profilen din. Hvis profilen din er god, som beskrevet i trinn 1, kan du få en ny følger.

Iconosquare Instagram kommentar
Bruk gjerne IconoSquare til å kommentere på andres bilder på Instagram – det går kjappere!

Legge igjen kommentarer på telefonen kan gå tregt og være langtekkelig. Du bør vurdere å bruke en Instagram service på nett som for eksempel IconoSquare som tillater deg til raskt og systematisk å legge igjen kommentarer fra datamaskinen din.

Kommenteringen din bør være målrettet, og det betyr at du skal kun legge igjen kommentarer som har gode muligheter til å bli en følger av deg.

Hvordan finner du slike brukere da? Det er lett! Alt du trenger å gjøre er å bruke hashtags for å søke etter mennesker som tar den samme typen bilder som deg. Du kan gjøre dette søkefunksjonen på Instagram.

Hvis du er en landskapsfotograf kan du søke på hashtags som #landskapsfoto, #landskapsfotografi, #landskap, #fjell og #friluftsliv – for å nevne noen eksempler. Brukere som legger ut bilder med slike hashtags har større sjanse til å like profilen din og følgelig kunne bli en følger av deg.

Du kan også lete kjapt gjennom bilder som har blitt lagt ut med en spesiell hashtag ved å bruke søkefunksjonen på Iconosquare.

Til sist; det er mye mer sannsynlig at dine kommentarer blir lagt merke til av mennesker som ikke har hundrevis av likes eller tusenvis av følgere (ettersom de får færre kommentarer). Du har også en større mulighet til å bli lagt merke til hvis bildet du kommenterer på har blitt lagt ut nylig.

Trinn 3: Engasjer deg med dine følgere på Instagram

Mens alle stort sett er besatt av antallet følgere de har så er det å gjøre dine følgere fornøyde og engasjere like viktig – spesielt hvis du vil bygge et forhold til dem og få mest mulig ut av din opplevelse på Instagram.

Først av alt bør du legge ut bilder jevnlig slik at brukerne ikke glemmer hvem du er. Ha et mål om å legge ut bilder daglig eller f.eks. tre-fire ganger i uken. Da vil følgerne dine se frem til å få se de nye bildene dine. Men som sagt: husk på at kvaliteten må være god nok.

Svar på kommentarer Instagram
Svar på kommentarer du får og engasjer deg med dine følgere – det tjener du på!

Samtidig er det jo slik at man ikke skal legge ut for ofte heller. Det er ingenting som er verre enn å dele flere fotoer på en gang ettersom de tar opp stor plass i feeden til dine følgere.

Hvis noen ikke liker ett av bildene dine er sjansen stor for at de fortsett vil følge deg, men om du poster tre bilder på rad er sjansen betydelig større for at du vil miste en følger.

På grunn av dette anbefaler vi ikke å poste oftere enn hver sjette time. Husk at kvalitet bestandig slår kvantitet, og det er mye bedre å dele kun storartede bilder – selv om det betyr at man må poste sjeldnere.

For å gjøre bildene dine mer fascinerende og verdifulle for dine følgere kan det være smart å legge til en interessant eller nyttig beskrivelse. Du kan stille et spørsmål, fortelle en historie om hvordan du tok bildet eller legge til nytte tips som kan relateres til bilde.

Og helt til slutt: vær hyggelig mot dine følgere. Svar på deres kommentarer og spørsmål. Enkle ting som å si ‘Takk’ eller å svare på en spørsmål om hvordan du tok bildet og hvilke apper du brukte vil vanligvis føre til at du skiller deg ut fra mengden!

Å kommunisere og interagere med dine følgere er en super måte å holde dem glade og engasjerte på. Det er ingenting som er mer givende enn å bygge varige forhold med dine følgere på Instagram!

Hvordan bli berømt på Instagram: et sammendrag

Hvis du følger de tre trinnene som du har lest om i denne guiden er du på god vei til å få flere genuine følgere som setter pris på bildene du deler. Her er en kjapt sammendrag som viser hvordan du kan bli berømt på Instagram:

1. Bygg en slående Instagram feed med kun dine aller beste bilder.
2. La Instagram-bildene dine bli lagt merke til ved å følge andre, kommentere deres bilder og bruke relevante hashtags når du legger ut bilder.
3. Engasjer deg med dine Instagram-følgere ved å poste jevnlig og respondere på kommentarer og spørsmål.

Lykke til!

Se også videoen under for tips for hvordan man blir stor på Instagram