Spesielle ting å gjøre i New York

New York City er så utrolig mye mer enn bare en destinasjon man simpelthen må krysse av på listen over ting man må gjøre her i livet. Byen er ‘The Big Apple’, ‘Byen som aldri sover’ og for de mange millionene som bor der: verdens midtpunkt!

Med 8,5 millioner innbyggere fordelt i 5 forskjellige bydeler kan metropolen nærmest tilby tilsvarende mange aktiviteter tilpasset ethvert budsjett og enhver anledning – og lever dermed opp til hypen!

I denne artikkelen finner du noen av de beste stedene å besøke når du stikker til New York, og disse finner du ikke nødvendigvis i reiseguiden din!

Hva kan man gjøre i New York

Som par: Ta turen tilbake noen århundrer til The Met Cloisters. Dette er en 16 dekar stort kunsteksperiment på Hudson River i nordre Manhattan. Området fokuserer på kunst og arkitektur fra middelalderen, og du får nyte vakre hager som virkelig oppmuntrer til romantiske øyeblikk hvor man kan nyte utsikten.

Som forretningsreisende: The Brooklyn Academy of Music, også referert til som BAM, overskygger Lincoln Center som arenaen for balletter som man bare må de, og det samme gjelder for teater og kunst. BAM gir forretningsreisende den perfekte oppelvelsen for de som ønsker en smak av den kulturen som definterer New York City. Til tross for at BAM i de siste har tatt steget opp i den kulturelle tidsånden (som forøvrig skjer parallellt med den den kulturelle veksten i Brooklyn) har senteret eksistert i rundt 150 år og kan skryte av vakre og historiske bygninger, som i seg selv er verdt å se.

Som familie: Prospect Park i Brooklyn er like imponerende som Central Park, dog noe mer overkommelig. Zucker Natural Exploration Area er en oase som er bygd for fantasifulle og aktive barn som liker å være sammen i naturen samtidig som foreldrene har massevis av steder hvor de kan slappe av. Og mens du er her: sjekk ut den nydelige skøyteparken LeFrak, som føles som din helt eget personlige frosne dam midt i New York. Stikk også innom Prospect Park Zoo som er glimrende for de minste.

Prospect Park Brooklyn New York
Prospect Park i Brooklyn er et fantastisk sted for familien, og vel så fint som Central Park!

De som reiser på budsjett: Ta en buktende spasertur gjennom det historiske nabolaget Chelsea, skjær ned til Meatpacking District og avslutt oppe ved High Line for å få en gratis museumstur ulikt alt annet i verden. Mens spirende artister har flyttet oppmerksomheten til Brooklyn, så er Metro Pictures (hjemmet til Cindy Sherman og Hauser & Wirth) noe man virkelig må få med seg hvis man elsker kunst.

Hva bør man se i New York

Som par: Det er så utrolig mange ikoniske og romantiske steder i New York og dette gjør det nesten umulig å velge kun ett av dem! For de som er aller mest romantisk av seg så finnes det vel ingen ting som er bedre enn 5th Ave som ligger mellom gatene 50th og 60th – etter at solen har gått ned og man får oppleve de historiske butikkene og stedene ligge der å blinke.

Som forretningsreisende: DUMBO har etablert seg selv som et sentrum for forretninger, tekonologi og Instagram-innlegg. Takket være beliggenheten under Manhattan Bridge, nærheten til Brooklyn Bridge og den fantastiske utsikten til downtown Manhattan er DUMBO det perfekte stedet for et gruppebilde med dine kollegaer – og du får i tillegg litt kred godskrevet ryktet ditt!

Som familie:
Times Square vil garantert gi dere en overdose sanseinntrykk av det ultimate New York, som alt fra lukten av ristede kastanjer til de ikoniske blinkende reklameskiltene som definerer området. Selv om det er en velkjent destinasjn så er Times Square også det perfekte stedet for familiebilder når kveldsmørket siger på.

De som reiser på budsjett: Verdsettelsen av den gjenfødte gatekunsten er i full sving og på Long Island City i Queens kan man skryte av en av største og mest fargerike i hele byen – og verden. Legg veien til 5Pointz på Jackson Avenue på Davis Street for å oppleve utendørsgalleriet som tiltrekker seg både mubiskere og kunstnere fra hele verden som vil bidra til kunstverket.

5Pointz New York Queens
5 Pointz er et unikt syn for den som reiser på budsjett – og naturligvis alle andre også!

Hvor skal man spise i New York

Som par: Restauranten La Vara ligger såpass nært den berømte River Cafe i Brooklyn at den faktisk kan bli oversett av reisende som er ute etter et romantisk måltid av høy klasse. Det er verdt å legge turen innom denne lille restauranten, som frøvrig er drevet av et ektepar, for her får man oppleve et sør-spansk kjøkken som fokuserer på sine jødiske og mauriske påvirkninger. Den intime størrelsen og den hjertevarme personalet gjør et besøk her til en helt spesiell opplevelse. Eterpå kan dere ta en spasertur gjennom magiske Cobble Hill Park og se de gamle vognhusene fra sent på 1800-tallet som ligger langs gaten.

La Vara restaurant New York
Den lille restauranten La Vara er perfekt for de som vil nyte et romantisk måltid i New York!

Som forretningsreisende: Å ta med sine forretningskollegaer på et trendy sted kan være risikabelt: enten er menyen altfor annerledes og eksperimentell og eller så er dressene deres ikke særlig kule blant et publikum som er hippe og kule. Slik er det ikke på Wildair, som er en av de beste vinbarene på Lower East Side (av de samme folka som står bak et annet glimrende spisested, Contra). Restauranten Wildair (ja, vi kaller det for en restaurant selv om det er en vinbar, ettersom dette er en kraftig underdrivelse) har fantastiske naturlige viner og en meny som florerer av smarte, nyanserte retter som vil inspirere til samtaler med dine kollegaer som går utenpå morgendagens Power Point presentasjon.

Som familie: En av de aller viktigste trekkene ved en familierestaurant er at den er mottakende og forståelsesfull. Etter dét er det naturligvis viktig at maten smaker godt! Moo Burger er en restaurant som ligger i familievennlige Cobble Hill i Brooklyn, og som tilbyr dette i lange baner. Her kan familien sette seg rundt bordet og bestille lammeburgere, enorme pølser i brød og pommes frites. Litt gråt etter en krangel om hvem som skal få den røde fargestiften og mange turer på toaletter er helt vanlig på denne edelsteinen av en restaurant i dette nabolaget.

De som reiser på budsjett: En varm porsjon med melboller, eller dumplings som det kalles på engelsk (et langt bedre ord for øvrig!), har berget mang en Nyew Yorker over de siste hundre årene. Det betyr at du herved er henvist til å prøve denne versjonen av den asiatiske retten når du først besøker denne fantastiske byen. Stikker du innom Mimi Chengs i East Village får du en restaurant som gir deg mye dumplings for pengene. Dette lille stedet fylles opp ved lunsjtider av innbyggere som ønsker klassisk taiwansk svine-dumplings eller litt mer eventyrsøkende osteburger-dumplings! Stedet er drevet av et søsterpar som har blitt inspirert av sin mors herlige oppskrift, og Mimi Chengs gjør det de kan best: å sørge for lykkelige og fulle mager uten at man

Mimi Chengs dumplings New York
Søstrene som driver Mimi Chengs i New York tryller frem den deiligste mat i form av dumplings som fyller magen til en rimelig penge!

Hvor skal man feste i New York

Som par: Burp Castle har et navn som kan virke litt ufint, (burp=rap), men straks du har kommet på innsiden av denne middelalder-inspirerte ølhallen som har heldekkende veggmalerier, vil den intime stemningen og det omfattende internasjonale ølutvalget overtale deg – lett! Ikke bli overrasket om bartenderen hysjer på gjestene når du er der, og det å nyte rolige samtaler og godt øl når du er på en romantisk tur med kjæresten er jo tross alt bedre enn et heseblesende tempo og høy lydnivå som man ofte finner på barer.

Som forretningsreisende: Coctailbaren The Skylark, som du finner i Midtown Manhattan, rager høyt over Times Square og tilbyr en fantastisk gulv-til-tak utsikt over byen i all dens glitrende storhet. Forretningskollegaer vil garantert sette pris på lekre detaljer som fløyelssofaer og et omfattende utvalg av coctails mens de nyter panoramautsikten.

Som familie
Brooklyn er et fantastisk tilholdssted for familier og her legges det til rette for foreldre som ønsker at barna deres skal ha kvalitetstid og moro uten at de må ofre sin egen fornøyelse. Brooklyn Bowl i Williamsburg strekker seg enda lenger enn bare bowling, og tilbyr full bar og restaurant med standard priser, samt ølkraner og et stort dansegulv hvor barna kan gå amok mens foreldrene koser seg på dagtid!

Brroklyn Bowl New York familie
På Brooklyn Bowl kan både voksne og barn hygge seg sammen, og der er det action hele tiden!

De som reiser på budsjett: 169 Bar er en av de absolutt eldste i byen, og kan skryte av 100 år med historie i sin originale bygning. Med kitchy dekor, rosatoner i lyset og billig øl tiltrekker stedet seg grupper med mennesker som ønsker hyggelige samtaler samtidig som de nyter en kveld med drikking ved små bord.

Kilde: Mashable.com