Gord Downie er død
3. november 2017 992 Visninger

Gord Downie er død

0 Shares

Gord Downie, som gjorde seg til en del av Canadas nasjonale identitet med sanger om ishockey og småbyer som vokalist og låtskriver i det ikoniske rockebandet The Tragically Hip, døde tirsdag 53 år gammel etter å ha kjempet mot hjernekreft.

I en uttalelse på bandets nettside står det at Gord Downie døde tirsdag kveld med hans elskede barn og familie til stede. I uttalelsen kommer det ikke frem noen dødsårsak, men artisten har tidligere blitt diagnostisert for hjernekreft.

Et ikon for kanadiere og statsminister Trudeau

Fra den gang The Tragically Hip gav ut sitt første album i 1987 har bandet nærmest blitt et ikon for svært mange kanadiere, og låter som ‘Ahead by a Century’ og ‘Bobcaygeon’ er blant de mest kjente låtene.

I videoen under ser du bandets siste låt, ‘Ahead by a Century’, sendes over hele landet.

Selv om kanadiske musikere som Drake, The Weeknd og Justin Bieber har skapt internasjonale bølger, hadde The Tragically Hip en enorm fanbase i hjemlandet.

Statsminister Justin Trudeau tok dødsbudskapet tungt, og uttalte følgende på Twitter.

‘Det vil aldri bli en til som deg, Gord, hvil i fred min venn.

Downie var diagnostisert med glioblastom som er en aggressiv og ikke-kurerbar form for hjernekreft, og han fikk diagnosen i desember 2015. Bandet gikk ut med nyheten i mai 2016 og man opplevde nærmest en nasjonal sorg i Canada.

Den samme dagen forklarte bandet at det ville gjennomføre en turne i Canada til tross for kreftsykdommen til vokalist Downie. Billettene for sommeren 2016 ble utsolgt nærmest umiddelbart, og det kulminere med en nasjonal kringkasting av bandets siste konsert i Kingston, Ontario. Sendingen fikk millioner av seere.

Downie forklarte til Canadian Broadcasting Corp.at han måtte ha seks telepromptere under konserten slik at han ikke skulle glemme tekstene på låtene. Gjennom hele konserten gjorde Downie akkurat som han alltid har gjort: rocket ut på scenen og var den showmannen alle kjenner ham som i sine distinkte skinnklær.

Underveis i den siste konserten sin henvendte Downie seg til statsminister Trudeau, som også var tilstede, og ba ham om å ordne opp i problemene i samfunnene til landets urbefolkning.

0 Shares
Previous Billy Hargrove i Stranger Things!
Next Siste dag på jobb: deaktiverte Trumps Twitter-konto!

Kanskje liker du dette

Nyheter

Foo Fighters lurte svensk publikum

Dave Grohl og Foo Fighters lurte publikum i Gøteborg med fall av scenen gjort av stuntmann.

Musikk

Ed Sheeran forlovet med kjæresten Cherry Seaborn

Ed Sheeran har forlovet seg med sin kjæreste, og for de som ikke vet hvem kjæresten er så kan vi fortelle at det er Cherry Seaborn! Sangeren har datet Cherry

Musikk

Bruno Mars slipper ny remix av ‘Finesse’ med Cardi B

Bruno Mars og Cardi B dundrer med full styrke inn i 2018! Bruno Mars, som har vunnet fem Grammy-priser, og den 25 år gamle rapperen Cardi B, slapp sitt første