Gord Downie er død
3. november 2017 1181 Visninger

Gord Downie er død

0 Shares

Gord Downie, som gjorde seg til en del av Canadas nasjonale identitet med sanger om ishockey og småbyer som vokalist og låtskriver i det ikoniske rockebandet The Tragically Hip, døde tirsdag 53 år gammel etter å ha kjempet mot hjernekreft.

I en uttalelse på bandets nettside står det at Gord Downie døde tirsdag kveld med hans elskede barn og familie til stede. I uttalelsen kommer det ikke frem noen dødsårsak, men artisten har tidligere blitt diagnostisert for hjernekreft.

Et ikon for kanadiere og statsminister Trudeau

Fra den gang The Tragically Hip gav ut sitt første album i 1987 har bandet nærmest blitt et ikon for svært mange kanadiere, og låter som ‘Ahead by a Century’ og ‘Bobcaygeon’ er blant de mest kjente låtene.

I videoen under ser du bandets siste låt, ‘Ahead by a Century’, sendes over hele landet.

Selv om kanadiske musikere som Drake, The Weeknd og Justin Bieber har skapt internasjonale bølger, hadde The Tragically Hip en enorm fanbase i hjemlandet.

Statsminister Justin Trudeau tok dødsbudskapet tungt, og uttalte følgende på Twitter.

‘Det vil aldri bli en til som deg, Gord, hvil i fred min venn.

Downie var diagnostisert med glioblastom som er en aggressiv og ikke-kurerbar form for hjernekreft, og han fikk diagnosen i desember 2015. Bandet gikk ut med nyheten i mai 2016 og man opplevde nærmest en nasjonal sorg i Canada.

Den samme dagen forklarte bandet at det ville gjennomføre en turne i Canada til tross for kreftsykdommen til vokalist Downie. Billettene for sommeren 2016 ble utsolgt nærmest umiddelbart, og det kulminere med en nasjonal kringkasting av bandets siste konsert i Kingston, Ontario. Sendingen fikk millioner av seere.

Downie forklarte til Canadian Broadcasting Corp.at han måtte ha seks telepromptere under konserten slik at han ikke skulle glemme tekstene på låtene. Gjennom hele konserten gjorde Downie akkurat som han alltid har gjort: rocket ut på scenen og var den showmannen alle kjenner ham som i sine distinkte skinnklær.

Underveis i den siste konserten sin henvendte Downie seg til statsminister Trudeau, som også var tilstede, og ba ham om å ordne opp i problemene i samfunnene til landets urbefolkning.

0 Shares
Previous Billy Hargrove i Stranger Things!
Next Siste dag på jobb: deaktiverte Trumps Twitter-konto!

Kanskje liker du dette

Musikk

Neil Diamond avslutter turnelivet etter Parkinson-diagnose

Den legendariske sangeren, låtskriveren og artisten Neil Diamond har nettopp annonsert at han er ferdig med turnelivet på grunn av at han nylig har blitt diagnostisert med Parkinson. I følge

Musikk

Grammy nominerte 2018

Musikkens Oscar-utdeling er like rundt hjørnet og det er selvfølgelig Grammy-utdelingen vi snakker om. 28. januar braker det løs, og det er ingen tvil om at det er knyttet stor

Musikk

Dødsårsaken til Cranberries-vokalist O’Riordan ikke mistenkelig

Hyllest og hilsninger renner inn for Cranberries-vokalisten Dolores O’Riordan etter at hun ble funnet død på et hotellrom i London. Dødsfallet til Dolores O’Riordan blir ikke behandlet som et mistenkelig