Game of Thrones sesong 8 – de siste ryktene

Hva skjer i Game of Thrones Sesong 8

Det faktum at det ikke blir noe Game of Thrones i 2018 betyr i klartekst at spekulasjonene rundt tv-seriens åttende og siste sesong vil fortsette utemmet i ytterligere et kalenderår. Mens noen vil foretrekke å ta i mot den åttende sesongen som den reneste snøen som faller over Winterfell, vil andre tilhengere av serien ønske å fortere enhver nyhet eller rykte (falskt eller ikke!) som leker ut fra de forskjellige lokasjonene hvor serien spilles inn!

Denne artikkelen er for de sistnevnte, og hvis ønsker å vite de siste nyhetene og ryktene om den kommende sesongen er du velkommen til å lese videre. Hvis ikke, og dette sier vi i aller beste mening, anbefaler vi deg å stikke!

Informasjonen i denne artikkelen er hentet fra nettstedet Mashable, og der understreker man at det finnes noen påståtte lekkede manussider og sammenfatninger av enkelte episoder, men ettersom man anser disse som umulig å verifisere har man valgt å ikke linke til disse eller å anerkjenne dem.

Beskjedne spoilere

Det eneste man vet sikkert om Game of Thrones sesong 8 er at den altså vil komme på lufta i 2019 og at den vil bestå av seks episoder. Episodene vil faktisk være så lange at de kan nærme seg film-status fremfor standard TV-episoder, og dette gjør man for å veie opp for de få episodene som sesong 8 faktisk vil bestå av.

Skaperne av TV-serien, David Benioff og D.B. Weiss skal regissere én av episodene i den siste sesongen. De resterende episodene vil bli regissert av enten David Nutter eller Miguel Sapochnik.

David Nutter regisserte, blant andre episoder, den velkjente episoden The Red Wedding i sesong to. Sapochnik sto blant annet bak den siste episoden av sesong seks, hvor Cersei kjørte vanntortur på en nonne sprengte Sept of Baelor. Ingen av seriens kvinnelige regissører vil få noen episoder i den siste sesongen av Game of Thrones.

Når det gjelder hvilke av karakterene som vil dukke opp i den siste sesongen, så antar man alle de gjenlevende hovedkarakterene vil dukke opp på et eller annet punkt i sesongen. Det går imidlertid noen rykter om at noen mindre ‘betydelige’ karakterer vil returnere samt at rollebesetningen gir noen hint om hvem som vil bli med heltene og skurkene på den siste reisen i dette herlige fiktive universet.

Den eneste av de nye navngitte karakterene i serien er ‘Harry Strickland’ (rollenavn) som skal spilles av Marc Rissman. Strickland er lederen av ‘the Golden Company’ – en hær av leiesoldater som Cercei sendte Euron Greyjoy for å hente i den siste episoden av sesong 7.

One of the only named new characters is Harry Strickland, who Watchers on the Wall reported will be played by Marc Rissman. Harry Strickland is the leader of the Golden Company, the mercenary army Cersei sent Euron Greyjoy to fetch in the Season 7 finale.

Tilbakevendende skuespillere som ikke er en del av de viktigste rollene er Megan Parkinson som Alys Karstark – hun som var i sentrum for diskusjonen mellom Jon Snow og Sansa Stark i sesong 7, om hva man skulle gjøre med familiene som tidligere var lojale mot Ramsay Bolton. Jon ville som kjent gi den illojale Karstark-familien borgen sin tilbake, og når Alys nå skal returnere i sesong 8 så vil det nok bety at Jon eller Sansa får vite konsekvensene av avgjørelsen.

Harry Grasby, som spilte rollen som Ned Umber, var i en lignende situasjon som Alys, og han ble fotografert på flyplassen i Belfast – og da potensielt på tur til å filme flere scener til serien der.

Wilf Scolding, som spilte Jon Snows far Rhaegar Targaryen i et tilbakelikk, postet et bilde foran Europa Hotel i Belfast på Instgram som han like fort slettet etterpå. Det er derfor meget mulig at man får flere tilbakeblikk som omhandler Rhaegars romanse med Lyanna Stark, samt at man kanskje får vite litt mer om konflikten han hadde med Robert Baratheon i denne åttende og siste sesongen.

Større spoilere: les videre på eget ansvar!

Video tatt på innspillingsstedet til Winterfell indikerer at hjemmet til Stark-familien vil gå opp i flammer. Tilhengere av serien vil nok minnes at dette ikke er den første gangen Winterfell har stått i brann i serien. Som kjent lot Ramsay borgen få smake på flammene da han tok den fra Theon Greyjoy. Hvis man dog ser på flammene i videoen fra settet er det lite trolig at dette er en brann som er startet av mennesker, og mange mistenker derfor at Winterfell vil bli utsatt for et drageangrep en eller annen gang i den åttende sesongen. Spørsmålet er bare om det er en forbannet Daenerys som vender seg mot sin nevø og rival, eller om det er the Night King som kommer med den vandøde Viserion.

Mange vil kanskje heve øyenbrynene når vi sier rival, ettersom vi husker at de ‘fullbyrdet’ sin tiltrekning til hverandre i siste episode av sesong 7. Som vi også vet kom det jo frem at disse to egentlig er tante og nevø, og ettersom Stark er sønn av Lyanna Stark og Rhaegar Targaryen så er han ingen bastard – men faktisk den rette arvingen til Targaryen-tronen og til Jerntronen! Spørsmålet er derfor: Daenerys er kun arvingen til Targaryen-huset hvis Snow ryddes av veien (eller Aegon Targaryen som han egentlig heter) – vil hun føle en like stor kjærlighet overfor Snow, eller vil hun ha ham av veien?

Statister og skuespillere kledd som Daenerys Ubesudlede hær ble også sett på settet til Winterfell, og det indikerer at Daenerys tar seg til sin svigersøster Lyannas gamle hjem enten som venn eller fiende.

Før-og etterfotoer fra Titanic Studios i Belfast viser at et nytt og tidligere ukjent sett fra Kings Landing har blitt bygd i studioet, og det skal også ha blitt brent ned. Bildene viser en knust port og rekkverk som blir ødelagt av brann, og som man vet så har portene i Kings Landing aldri blitt brutt tidligere i serien – ikke engang under Stannis Baratheons angrep i Battle of Blackwater. Betyr dette at en eller annen drage som tilhører en eller annen karakter komme på besøk til Cersei også?

Andre lekkasjer på settet viser at det vil bli en skikkelig kamp mellom karakterene, og da sannsynligvis ved Dragonpit – som ble filmet i nærheten av Sevilla i Spania. Rapportene forteller at den skilte mannen og konen, Tyrion Lannister og Sansa Stark, vil være tilstede i Dragonpit, samt at Peter Dinklages og Sophie Turners body double har blitt sett i området. Maisie Williams var også nylig i Sevilla. Tilfeldigheter? Neppe.

Til slutt: frendene/fiendene Jamie Lannister og Brienne of Tarth vil gjenforenes i sesong 8, og rapportene sier at de visstnok skal kjempe sammen i et snødekt landskap. Interessant nok har begge karakterene sverd laget av Valyrisk stål, som ble lagd av restene av Ned Starks sverd, Ice. At begge to kjemper side om side blir nærmest som å ha gode gamle døde Ned der i ånden. Men bare nesten.