Frankrike – Argentina VM 2018 – Tips 1/8-delsfinale!

Frankrike Argentina VM 2018 åttendedelsfinale tips

Moroa er i gang for alvor og utslagsrundene i form av 1/8-delsfinaler i VM begynner med en skikkelig godbit: Frankrike – Argentina! Dette er ligger an til å bli en nervepirrende match, og spørsmålet er om Argentina har klart å reise seg mot gamle høyder eller om Frankrikes knallsterke mannskap vil avansere videre i turneringen.

Dette er utvilsomt en vanskelig kamp å vurdere, og selv om det er to meget sterke mannskaper som vil mønstre banen er det heller ingen tvil om at de ikke har klart å overbevise oss fotballinteresserte i særlig stor grad.

Annonse

Om selve kampen

Utslagsrundene i fotball-VM 2018 i Russland begynner altså på lørdag, og det er Frankrike og Argentina som møtes i Kazan i den første 1/8-delsfinalen i mesterskapet. Disse tungvekterne innen internasjonal fotball er bestandig blant favorittene til å løfte trofeet og kan også skryte av noen av de aller største superstjernene – og da alt fra Paul Pogba og Antoine Griezmann til Lionel Messi og Angel Di Maria. Dette ligger an til å bli en fantastisk duell som vil varme hjertene til alle de som er tilhengere av dette vakre spillet!

Griezmann Messi VM 2018
Det er klart for et skikkelig stjernemøte i den første kampen i sluttspillet, og vi tror Griezmann og det franske laget blir for sterke for Messis Argentina.

L’Equipe Tricolore navigerte seg gjennom gruppespillet med to seire og en uavgjort. Selv om Didier Deschamps stjernegalleri ikke har hatt noen skikkelig vriene motstandere ennå har de som sagt heller ikke funklet i spillet. Mesterne fra 1998 må utvilsomt gire opp hvis de skal komme seg videre til kvartfinalen.

Vil de nyte godt av at de sparte noen av sine største stjerner i den siste gruppespillskampen mot Danmark (som forøvrig endte 0-0)? Frankrike ser ut til å ha et godt tak på sør-amerikanske lag, og har gått 8 kamper i VM uten å tape noen kamper for motstandere fra denne verdensdelen. Det siste laget som slo Les Bleus i et fotball VM var naturligvis Argentina, i 1978.

Argentina endte på andreplass i VM i Brasil i 2014, og ble der slått av Tyskland. La Albiceleste, som laget kalles, unngikk med nød og neppe den samme skjebnen som Tyskland og klarte akkurat å berge plassen i sluttspillet. Det er nå turneringen begynner for alvor for laget som har vunnet VM to ganger tidligere. En tøff start på turneringen kan være akkurat den motivasjonen Argentina behøver for å heve spillet sitt mot bedre motstand, og for å virkelig å kunne utnytte deres enorme angrepspotensiale som sentrer seg rundt Lionel Messi.

Dette blir den første ordentlige testen for Frankrike og laget har til gode å imponere i fotball VM. Selv om Les Bleus virker avslappet i Istra og insister på at de forbereder seg til en normal kamp, er det nok ingen tvil om at spenningen er stigende. Èn argentiner er utvilsomt temaet i hver eneste diskusjon og spørsmål fra journalistene, og du kan jo bare gjette på hvem det er.

Argentina fant noen svar da det gjaldt som mest da de kjempet seg videre fra gruppespillet. Frankrike kan fort bli den perfekte motstanderen for å finne ut om La Albiceleste virkelig er tilbake eller ikke. Jorge Sampaoli kan fort finne på å starte med den samme elleveren som i 2-1 seieren mot Nigeria, og dette vil i så fall være den første gangen treneren gjør nettopp dét. Dette vil i såfall være en indikasjon på hvor godt han likte prestasjonen mot det afrikanske laget. Argentina vil måtte kontrollere tempoet i denne kampen som går mot et ungt, atletisk og veldig talentfullt fransk lag.

Visste du forresten at Frankrike ikke har sluppet inn mål mot sør-amerikansk motstand på sine syv siste VM-kamper? Det er 757 minutter siden, og siste spiller fra kontinentet som scoret mot Les Bleus var Brasils Careca helt tilbake i 1986.

Vi holder Frankrike for knepne favoritter i en kamp vi forventer blir tett og jevn – ikke bli overrasket om det blir uavgjort ved full tid. Etter vår mening er Frankrike et bedre organisert lag, mens Argentina har uro i rekkene sine og usikkerhet rundt valg av formasjoner og spillestil. Det kreves et helt lag for å gjøre det godt i VM og vi tror at Frankrike rett og slett har et bedre lag enn Argentina – Messi kan ikke vinne VM alene for sitt land.

Vårt tips: Frankrike – Argentina 2-1

Mulig lagoppstilling

Frankrike: Hugo Lloris; Benjamin Pavard, Raphael Varane, Samuel Umtiti, Lucas Hernandez; Paul Pogba, N’Golo Kante; Kylian Mbappe, Antoine Griezmann, Ousmane Dembele; Olivier Giroud

Argentina: Franco Armani; Gabriel Mercado, Nicolas Otamendi, Marcos Rojo, Nicolas Tagliafico; Ever Banega, Javier Mascherano, Enzo Perez, Angel Di Maria; Lionel Messi, Gonzalo Higuain