England – Belgia – VM 2018 – sjekk vårt tips!

England Belgia VM 2018 tips resultat

Dagens storkamp! England og Belgia er allerede kvalifisert for 1/8-delsfinalene, men i dag skal det avgjøres hvem som tar seieren og hvem som havner på andreplass.

Både England og Belgia står med 8-2 i målforskjell, men England leder gruppen ettersom de har pådratt seg færre gule kort. Kampen handler rett og slett om hvor mye disse lagene gidder, og en andreplass i gruppen gir en ekstra hviledag og antakeligvis enklere motstand. Romelu Lukaku er ute med skade, men belgierne har nok av potensielle målscorere. Harry Kane er i fyr og flamme og dagens kamp blir derfor veldig spennende!

Annonse

Lagnyheter

* Begge lag er sikret plass i sluttspillet, og vi kan trolig forvente en rekke endringer i lagoppstillingene.

* Englands Dele Alli fikk en muskelskade i kampen mot Tunisia, men trente onsdag. Spurs-spilleren blir sannsynligvis spart – for sikkerhets skyld.

* Marcus Rashford og Gary Cahill fortjene å få spille, og Eric Dier vil trolig starte.

* Kyle Walker og Ruben Loftus-Cheek kan bli spart ettersom de har ett gult kort hver.

* Kevin de Bruyne, Thomas Meunier og Jan Vertonghen er bare ett gult kort unna karantene i 1/8-delsfinalen og vil trolig ikke spille denne kampen.

* Romelu Lukaku er som sagt ute, Dries Mertens har ankelproblemer og kaptein Eden Hazard pleier en leggskade.

Om selve kampen

Den belgiske midtbanespilleren Marouane Fellaini sier et den avgjørende kampen i gruppe G mellom Belgia og England vil bli en ‘rar kamp’ og at det definitivt føles som at den har en surrealistisk ramme rundt seg.

Begge sider er altså kvalifisert og står likt med antall poeng, målforskjell og scorede mål. Blir det uavgjort i Kaliningrad er det altså antall gule og røde kort som vil avgjøre hvem som vil trone øverst i gruppen. Står det likt også der er det noe så sjeldent som en loddtrekning som venter for å kunne kåre en vinner.

Harry Kane Jesse Lingard mål England Panama
Harry Kane feirer et noe heldig mål mot Panama sammen med Jesse Lingard. EMs toppscorer er i fyr og flamme, men får han ny nettkjenning i dag?

Det har blitt debattert mye i mediene, kontorene, sosiale medier og på mange andre arenaer om hvorvidt Southgates England faktisk vil ha en fordel av å ende på andreplass fremfor førsteplass. En andreplass vil bety at de unngår Brasil i en eventuell kvartfinale.

Trener Gareth Southgate lar seg imidlertid ikke påvirke av dette: ‘Jeg har hørt snakk om at det er bedre å havne på andreplass, men hvordan finner man ut noe slikt, egentlig? Jeg har diskutert med spillerne om at vi ikke må kaste bort energi på å tenke på om det er best å bli nummer én eller nummer to i gruppen, eller om hvem vi kan komme til å møte i kommende runder.’

Èn ting som i hvert fall taler til Englands fordel er den utrolige statistikken de har mot Belgia, og vi snakker da om kun ett tap på 21 møter – og dét kom i 1936.

Så, hva kan vi si om denne kampen?

Vel, mediene vil ha det til at dette kanskje er en kamp som begge lag ønsker å tape! For å være helt ærlig så synes vi dette virker som det reneste nonsens. Det er så mange sider ved denne kampen til at disse to lagene vil ta lett på det. Vi har de to stopperne på Tottenham som spiller på Belgia, og som i dag kanskje skal måle krefter med sin lagkamerat Harry Kane.

Man har også Roberto Martinez tilknytning til engelsk fotball og han vil muligens forsøke å gjøre et poeng ut av denne kampen. Lukaku kommer nok ikke til å spille, men han vil bli erstattet av meget dyktige Michy Batshuayi. Sistnevnte, som er utlånt fra Chelsea til Dortmund vil utvilsomt ha lyst til å vise hva han er god for.

Som sagt sies det at det andreplassen gir en enklere rute mot finalen, men går man med en slik halvveis innstilling inn i en kamp kan det kommer til å koste dyrt – det er bestandig godt å ha momentum med seg inn i en ny kamp. Begge lag kommer nok til å gjøre endel endringer i lagoppstillingen, men de som kommer inn har også noe å bevise – og de vil trolig ha lyst til å vinne kampen.

For England og Belgia kan en seier i denne kampen faktisk gjøre dem til tittelkandidater. Det er mye på spill i denne kampen, men det er vanskelig å skille disse to lagene for øyeblikket.

Vårt resultattips: England – Belgia 1-1

Mulig lagoppstilling:

England: Jordan Pickford; Phil Jones, John Stones, Gary Cahill; Trent Alexander-Arnold, Ruben Loftus-Cheek, Eric Dier, Jesse Lingard, Danny Rose; Marcus Rashford, Harry Kane

Belgia: Thibaut Courtois; Thomas Vermaelen, Dedryck Boyata, Toby Alderweireld; Mousa Dembele, Marouane Fellaini, Nacer Chadli, Thorgan Hazard, Youri Tielemans, Eden Hazard, Michy Batshuayi