Dødsårsaken til Cranberries-vokalist O’Riordan ikke mistenkelig

ny versjon zombie o'riordan

Hyllest og hilsninger renner inn for Cranberries-vokalisten Dolores O’Riordan etter at hun ble funnet død på et hotellrom i London.

Dødsfallet til Dolores O’Riordan blir ikke behandlet som et mistenkelig dødsfall, i følge politiet. Sangeren av megahiten Zombie ble funnet død mandag morgen.

Skal ha vært ‘full av liv’ i forkant

Politiet sa i utgangspunktet at dødsfallet til trebarnsmoren var uoppklart, men tirsdag slo de fast at det ikke var noe mistenkelig med i bildet. Det vil nå bli opp til rettslegen å fastslå dødsårsaken.

En venn av den 46 år gamle irske artisten fortalte at O’Riordan hørtes ut som om hun var ‘full av liv’ bare timer før dødsfallet.

O’Riordan har lidd av fysiske og psykiske helseproblemer, og i 2017 forkortet Cranberries en verdensturne på grunn av artistens ryggproblemer.

Sangerinnen var i London for å spille inn en coverversjon av Cranberries hit Zombie med hardrock bandet Bad Wolves fra Los Angeles.

O’Riordans venn, Dan Waite i musikkselskapet Eleven Seven, har sagt at hun sendte ham en talemelding tidlig på mandag hvor hun sa at hun så frem til innspillingen.

Han sa: ‘Hun hørtes full av liv ut, dro vitser og gledet seg til å se meg og min kone denne uken’ Nyheten om hennes bortgang er forferdelig og mine tanker går til hennes eksmann Don, hennes barn og hennes mamma.’

Massiv mengde hyllester og hilsninger

Hyllester og hilsninger har flommet inn til minne om den populære sangeren.

Bandkompisene i Cranberries, Noel Hogan, Fergal Lawler og Mike Hogan sa at de var knust over å høre nyheten og la til at verden har mistet en sann artist.

Bandet Bad Wolves uttalte at de var sjokkerte og triste over O’Riordans bortgang, bare noen timer før hun skulle legge på vokalen til den nye versjonen av Zombie. Bandets vokalist, Tommy Vext, sa at de følte at råheten og ærligheten hun fremviste på scenen og i studio var noe alle band burde strekke seg etter, uansett sjanger. Han la også til: ‘Da vi hørte at hun likte versjonen vår og ville synge på den, så var det det største komplimentet et nytt band, eller et hvilket som helst band for den saks skyld, kunne ha fått.’

Cranberries ble dannet på slutten av 1980-tallet og hadde internasjonalt kjente hits på 90-tallet som Linger, Zombie og Dream.

Den irske statsministeren, Leo Varadkar, sa: ‘For alle som vokste opp i Irland på 1990-tallet var Dolores O’Riordan deres generasjons stemme.’

I hjembyen Limerick har innbyggerne satt navnene sine i en kondolanseprotokoll som har ligget på de offentlige kontorene. En av de første som satte sitt navn i protokollen var artistens rektor fra hennes gamle skole, Laurel Hill Colaiste i Limerick. Rektor Aedin Ni Bhriain sa at skolen var veldig stolte av alt O’Riordan oppnådde. Hun sa også at O’Riordan aldri glemte sine røtter og at hun til og med spurte skolekoret om de kunne synge i bryllupet hennes.

Den tidligere rektoren skrev også følgende: ‘Vi ville uttrykke våre sympatier overfor hennes familie for et slik tap, og også for å vise vår dype kjærlighet for alt hun gjorde og vår beundring for alt hun oppnådde. Vi er veldig stolte over å ha hatt henne som elev, og også fordi hun var en kvinne fra Limerick som aldri glemte at hun var en kvinne fra Limerick. Hun holdt forbindelsene med Limerick. Vi er så stolte over alt hun oppnådde.’

Kilde: Sky News