Den lineære tv-tittingens død
1. november 2017 745 Visninger

Den lineære tv-tittingens død

0 Shares

At den lineære tv-tittingen er på kraftig tilbakemarsj er det vel ingen tvil om lenger, og det er vel knapt noen unge mennesker som i dag setter seg ned for å kikke på ‘vanlig’ TV en hel vanlig kveld i et par timer.

Når sant skal sies er jo ikke dét så veldig rart for det å la seg underholde på TV er jo slett ikke det samme i dag som det var tidligere. TV’n i dag har i stor grad kun en rolle som ‘medium’ hvor vi kan vise underholdningen fra forskjellige betalte streamingtjenester – og slik vil det nok bli i stadig større grad.

Hva vil skje i fremtiden?

Hvordan vil den digitale TV-underholdningen slik vi kjenner den i dag bli i fremtiden? Vil NRK-lisensen bestå? Vil nyhetssendingene fortsatt gå på faste tidspunkt? Spørsmål som dette dukker naturlig opp når vi snakker om lineær TV-titting, og årsaken til det er jo at TV-vanene våre har endret seg kolossalt i løpet av de siste 5-10 årene.

Langt færre er interessert i de ‘vanlige’ TV-programmene, selv om ting sendinger som Stjernekamp og Farmen fortsatt drar mange seere. Det er nok kanskje den øvrige underholdningen som får lide mest, men hvorfor har det egentlig blitt slik?

Jo, streaming-aktørene har blitt betydelig flinkere til å lage sine egne filmer og serier, og disse har i løpet av de siste årene gått som en farsott over hele verden, og dette inkluderer naturligvis også Norge.

HBO har laget en rekke fantastiske serier som har trollbundet masse nordmenn, og blant annet kan vi trekke frem Game of Thrones som prakteksempelet her. Man kan selvsagt trekke frem andre eksempler også, men denne serien er liksom det helt åpenbare som har fascinert mennesker over hele verden.

I tillegg har vi Netflix som også har begynt å komme på banen med suverene produksjoner, og sist ute i rekken finner vi den andre sesongen av Stranger Things som virkelig har bydd på ekstrem spenning og ikke så få grøss!

Dette er to av de sentrale aktørene som ser ut til å ha en stor innvirkning på hvordan tv-tittingen vår i fremtiden skal bli, og det blir spennende å se om de ‘gammeldagse’ bastionene som NRK, TV2, TVNorge, Viasat etc vil bestå,

0 Shares
Previous Oppussing - spar penger!
Next Hva vil skje i Game of Thrones?

Kanskje liker du dette

Tv

Jessica Falkholt fra Home and Away omkom etter dødskrasj

Stjernen fra tv-serien Home and Away døde etter skadene hun pådro seg etter en ulykke som også tok livet av hennes foreldre og lillesøsteren Annabelle. Bilulykken som fikk så tragisk

Tv

Grey’s Anatomy – sesong 14 episode 9 – sniktitt!

Grey’s Anatomy er snart tilbake etter pausen som ble innlagt midt i sesong 9, og seere over hele verden venter spent på hva som skal skje i episode 9! Vi

Humor

Oppsummering Game of Thrones

Game of Thrones har i løpet av de siste årene blitt en av verdens mest populære tv-serier, og med all action, lidenskap, krig, drager og intriger er kanskje ikke det