Colombia – England – VM 2018 – les tips til resultat her

Colombia England VM 2018 resultat og tips

Er det mange som kjenner på den velkjente følelsen også i dette fotball-VM? Skal England endelig klare å gjøre det som mange egentlig har gitt opp troen på? England har i hvert mesterskap hypet seg selv om til de store høydene, men i år har det vært uvanlig stille fra balløya. Nå har laget havnet på en side av sluttspill-treet hvor det ikke finnes noen lag som har vunnet VM tidligere, og det kan betyr at i år er en gylden mulighet!

Men før man lar tankene vandre i den retningen er man nødt til å gjøre en jobb i forkant: i dag venter et knallbra colombiansk lag, og denne kampen blir på ingen måte enkel for England. Dette kan bli en fartsfylt og spennende affære, kjenner vi lagene rett!

Lagnyheter

* Englands Dele Alli er tilgjengelig igjen etter å ha gått glipp av gruppematchene mot Panama og Belgia.

* Manager Gareth Southgate vil starte med de spillerne som han hvilte mot Belgia, og dette inkluderer blant annet kaptein Harry Kane – som står med 5 mål så langt i mesterskapet.

* Colombia vil vurdere tilstanden til stjernespiller James Rodrigues som måtte forlate banen under kampen mot Senegal. En røntgen av høyreleggen hans viste en hevelse men ingen avrevet muskulatur – men det er dog uklart om han kan starte.

* Midtbanekollega Wilmar Barrios kan bli kalt inn i startelleveren, og det kan godt hende at Colombia vil starte med en litt mer defensiv lagoppstilling sammenlignet med kampen mot Senegal (som de måtte vinne).

Om selve kampen

Som sagt: Det er ingen tidligere vinnere av VM på Englands side av sluttspill-treet, og det er bare ett lag som er rangert høyere. Laget er ungt og ikke preget av tidligere utgavers feiler, og man har en angriper som jakter på gullstøvelen – så hva kan egentlig gå galt?

Vel, hvis historien har noe med saken å gjøre, så ganske mye! Three Lions har, beryktet som de er, kun vunnet to utslagskamper i VM siden de var ‘på høyden’ i Italia VM i 1990. To to kampene som har blitt vunnet var mot Danmark i VM 2002 og mot Ecuador fire år senere.

England scoring Panama
England jubler etter John Stones scoring mot Panama – en kamp England vant 6-1 etter tre scoringer av Harry Kane! Skjermdump: FIFATV

Bortsett fra seieren i 1966 har laget aldri vunnet slått et lag i toppsjiktet i sluttspillet i et mesterskap. I tillegg har vi den fryktede straffekonkurransen som lurer i bakhodet, og ingen har tapt flere straffesparkkonkurranser i VM enn de tre som England har tapt (delt førsteplass med Italia og Spania. Det har tapt seks av sju straffekonker i store mesterskap til sammen!

Men hva med motstanderen Colombia? De fikk det beste resultatet i et VM i 2014 da de nådde kvartfinalen hvor de tapte for Brasil. Keeper David Ospina sier følgende: ‘Vi er et bedre lag nå enn for fire år siden. Vi er sammen, mer erfaren og har en sterkere stall med spillere enn hva vi hadde i Brasil. Våre spillere er i de beste klubbene, de beste ligaene og er vant til å spille kamper av en slik størrelse som dette, så vi ikke redde for noen ting.

Colombia gikk på et sjokktap i den første kampen i gruppespillet, men Los Cafeteros klarte å hente seg inn slik at de kom seg til sluttspillet.

To imponerende seiere over Polen og Senegal har ført til at formen begynner å nærme seg toppen, og hvis stjernen James Rodriguez blir klart vil nok dette føre til at laget får ytterligere selvtillit.

Sammen med Rodriguez har også Juan Quinteros prestasjoner fått oppmerksomhet, og samtidig har det unge defensive partnerskapet mellom Yerry Mina og Davinson Sanchez vist seg å være ett av lagets største verdier.

Kan England komme seg til kvartfinalen?

Tapet i Kaliningrad Belgia, hvor laget ble offer for en vakker scoring av Adnan Januzaj, sikret at England kom på andreplass i sin gruppe. Southgate hvilte flere av nøkkelspillerne mot Belgia, men dette var en luksus som Jose Pekerman (Colombias trener) ikke kunne koste på seg i sin siste kamp i gruppespillet.

Dette betyr at man får uthvilte utgaver av blant andre Harry Kane og Jesse Lingard, og dette kan utvilsomt bli en håndfull å hanskes med for Colombia.

På papiret ser altså Southgates vurderinger og valg i forbindelse med Belgia-kampen nokså fornuftig ut, og laget har en enklere vei mot semifinalene enn om de hadde vunnet gruppe G – men det er kun på papiret.

Laget som stikker av med seieren i kveld møter nemlig enten Sveits eller Sverige i kvartfinalen, og da er det altså en semifinale som ligger i potten.

Det blir derfor spennende å se om endringene mot Belgia var fornuftige av England, men vi tror at laget vil klare seg fint mot Colombia.

Colombia har flere gode spillere, men klarer disse å stå i mot det høye presset fra det engelske laget?

Colombia håper å gjenta bedriften fra sluttspillet i 2014 da de kom til kvartfinalen, og for å klare dette må de dominere ballinnehavet og kontrollere tempoet i spillet. Om de vil lykkes med dette vil avhenge av deres evne til å finne hull i Englands forsvar, og da særlig på vingene samt å forhindre de kjappe kontringene til England.

Gareth Southgate har utfordret sine spillere til å skrive sin egen historie, og da spesielt med tanke på landets svake resultater i utslagsrundene. Det er et uerfarent lag, men kombinasjonen av talent, selvtillit og vitalitet hjalp dem godt i gruppespillet. Hvis dette lovende laget lykkes med å vinne kampen i dag, vil dette hjelpe nasjonen til å tro at et VM-gull virkelig er mulig!

Vårt resultattips: Colombia – England 1-2

Mulig lagoppstilling:

Colombia: David Ospina; Santiago Arias, Davinson Sanchez, Yerry Mina, Johan Mojica; Carlos Sanchez, Mateus Uribe; Juan Cuadrado, Juan Quintero, Luis Muriel; Falcao

England: Jordan Pickford; Kyle Walker, John Stones, Harry Maguire; Kieran Trippier, Dele, Jordan Henderson, Jesse Lingard, Ashley Young; Raheem Sterling, Harry Kane