Brasil – Costa Rica – VM 2018 – resultat og tips

Brasil er utvilsomt ute etter å reise kjerringa etter det som kun kan oppfattes som et skuffende 1-1 resultat mot et hardtarbeidende Sveits i åpningskampen.

Ingen kamper i VM er enkle, men vi tror allikevel at Brasil vil vise verden at de så definitivt ønsker å bli regnet som en av favorittene i årets mesterskap, men Costa Rica vil uansett kjempe som løver mot det som kun kan regnes som overmakten.

Laginformasjon

* Brasils back Danilo går glipp av kampen mot Costa Rica i dag på grunn av en strekkskade han fikk på trening. Han vil bli erstatter at høyrebacken Fagner som til daglig spiller på Corinthians.

* Det er også forventet at Neymar skal starte selv om han hinket av banen på trening tirsdag. Paris St. Germain-angriperen, som brakk et bein i høyrefoen i februar, fikk smerter i høyreankelen på trening, men var med på trening allerede onsdag igjen.

* Costa Rica vil utvilsomt forsøke å kopiere Sveits’ innsats mot Brasil.

* Laget får allikevel en tøff oppgave ettersom de tapte 1-0 for Serbia.

Om selve kampen

Brasil begynte VM som en av favorittene men åpnet som sagt opp i skuffende stil med en uavgjort mot Sveits – selv om de tok føringen med Philippe Couthinhos fantastiske skrudde langskudd.

Uansett: mesterne som har funnet VM til sammen 5 ganger, og som er med i sitt 21. VM på rad, trenger allikevel ikke å bekymre seg for ikke å kvalifisere seg til sluttspillet riktig ennå.

Couthino Brasil mål Sveits
Coutinho i ferd med å fyre av knonkulen som skrudde i mål mot Sveits! Skjermdump: YouTube/FIFATV

Laget står uten tap i de siste 13 kampene i gruppespillet i VM og har vunnet 10 av disse og spilt 3 uavgjort. Brasil har vært nr. 1 i hvert gruppespill siden 1982, og sist gang de ikke kom seg videre til sluttspillet var i 1966.

Costa Rica har naturligvis ikke gitt opp å komme seg videre til utslagsrundene for andre gang på rad, men manager Oscar Ramirez er i alle fall nødt til å stramme opp laget offensivt.

Ser man bort fra straffespark-konkurranser var laget ett av bare tre lag som ikke tapte kamper i VM 2014, men de har slitt foran mål og har scoret bare én gang på sine fire siste VM-kamper.

De overrasket stort da de gikk videre til sluttspillet i forrige VM, fra en gruppe bestående av Uruguay, Italia og England – men de har en tøff oppgave foran seg i Russland. Keylor Navas (Real Madrid) får sannsynligvis en travel dag på jobben!

Vårt tips for resultat: Brasil – Costa Rica 3-0

Mulig lagoppstilling:

Brasil: Alisson; Fagner, Thiago Silva, Miranda, Marcelo; Casemiro, Paulinho; Willian, Philippe Coutinho, Neymar; Gabriel Jesus.

Costa Rica: Keylor Navas, Francisco Calvo, Oscar Duarte, Johnny Acosta, Giancarlo González, Cristian Gamboa, Celso Borges, David Guzman, Bryan Ruíz, Johan Venegas, Marco Urena.