Brasil – Belgia – Kvartfinale VM 2018 – tips og resultat

Brasil Belgia kvartfinale VM 2018 tips

Ålreit folkens: det er tid for Brasil mot Belgia i en av de virkelige godbitene så langt i VM 2018! Det er kvartfinale og forhåndsfavoritten Brasil skal ut i kamp mot underdogen Belgia, som av mange er rangert som en av de som har muligheten til å stikke av med gullet i årets mesterskap!

For Brasils del har mye av årets mesterskap gått med til å svelge unna mengder av kritikk mot lagets ubestridte ener, Neymar, mens Belgia på sin side har gjort jobben som måtte ha bli gjort. Sistnevnte imponerte med en solid snuoperasjon mot publikumsfavoritten Japan da de snudde 0-2 til 3-2, hvor vinnermålet var en kontring som tatt ut av læreboka! Vi tror at Brasil skal få slite mot Belgia i denne kampen, og hvis Belgia klarer å nå toppnivået i denne kampen, hvilket vi tror de gjør, så tar de Brasil! Husk på at Belgia har alt å vinne i denne kampen, og derfor tror vi at de blir farlige!

Om selve kampen

Brasil møter altså Belgia i den andre kvartfinalen i VM 2018 i Russland, og det skjer etter at lagene slo ut henholdsvis Mexico og Japan i deres 1/8-delsfinaler på mandagen. De to lagene møtes på Kazan Arena på fredag etter at de til sammen produserte 5 mål i de to kampene. Brasil spilte ingen spesielt god kamp, men var gode nok til å slå Mexico 2-0 med en Neymar som var i god form og som scorte ett mål og hadde en målgivende pasning.

Senere på kvelden, mandag, lirket Belgia seg forbi Japan i en thriller av en kamp med 3-2, takket være innbytter Chadlis mål i siste minutt – hvilket sørget for at Belgia kom tilbake etter å ha ligget under 0-2.

For Neymars del har det vært en innholdsrik turnering så langt, og det er ingen tvil om at han vist øyeblikk av storhet innimellom alle kontroversene han har skapt. Dette mønsteret fortsatte mot Mexico og det var nok av fotballelskere verden over som hånet stjernas villighet til å gå i bakken.

Neymar Brasil ruller skadet filming
Neymar har rullet og rullet, og stjernespilleren har skapt stor reaksjoner. Uansett må man si at han er meget god, og han vil utvilsomt spille en sentral rolle i kampen mot Belgia!

Mexicos trener, Juan Carlos Osorio, gikk enda lengre i sin kritikk av Neymars fakter og kalte dem for ‘ikke et godt eksempel for fotball, for fotballen i verden og for alle barn som spiller.’ Han sa også at fotball er en sport hvor evner og besluttsomhet gjelder og at det er en sport for menn – og ikke for klovner. Hard kost med andre ord, og vi må si oss litt enig. Neymar har evnene til å styre matcher, men dessverre overskygges disse av mye skuespilleri – selv om han i sannhetens navn blir sparket ned ofte.

På mange måter kan man si at Neymars oppvisning mot Mexico var nokså lik hans kamp mot Costa Rica da laget vant 2-0 i gruppe E. Han scoret, viste noen øyeblikk med enorme ferdigheter, men fikk også gult kort for protester og ble beskyldt for filming samt at han fikk et straffespark trukket tilbake som følge av VAR.

Til tross for negativiteten rundt hans opptredener på banen har han allikevel levert varene for Brasil og dette innebærer at han har flest forsøk på driblinger, har fått flest frispark, har skapt flest sjanser og har flest skudd på mål.

Uansett hva man måtte mene: Neymar vil igjen være hovedfokuset ikampen, og det til tross for store navn på Belgia som Romelu Lukaku, Eden Hazard og Kevin De Bryune, men det er lagene som må vinne kampene – ikke enkeltspillerne.

Tilstedeværelsen av Lukaku, Hazard og De Bryne betyr at sjansene er store for at Belgia vil score, og det til tross for at Brasils forsvar kun har sluppet inn ett mål på fire kamper i Russland. De røde djevlene frykter så definitivt ingen forsvarsrekke ettersom de har scoret fantastiske 12 mål på fire kamper. De siste tre målene som knekte Japan viste også hvilken styrke og dybde stallen til trener Roberto Martinez har.

Stopper Vertonghen fikk sitt comeback i matchen mot Japan, men det var innbytterne Fellaini og Chadli som utgjorde forskjellen da de kom inn. Førstnevnte knallet inn en heading etter 74 minutter mens Chadli avgjorde kampen med en matchvinnende scoring langt inn i overtiden.

Avgjørelsen om å bytte inn disse to viste seg å være avgjørende fra Martinez sin side etter at han valgte å starte i en 5-3-2-formasjon som førte til at Belgia ble overløpt sentralt på midbanen. Da han kjørte inn Fellaini og Chadli ble Hazard og De Bruyne dyttet opp nærmere spissen Lukaku, og da begynte ting å snu. Martinez’ plan B fungerte og man droppet finspillet og scoret på to headinger og en kontring, og det treneren fortjener skryt for denne coachingen.

Selv om Martinez gjorde endringer som gjorde ting bedre så var allikevel åpningene i forsvaret tydelige. Dette kan naturligvis utnyttes av en kreativ offensiv spiller som Neymar som får god støtte av en livsfarlig Coutinho og en løpsvillig Willian. Disse tre kan utnytte et lag som er sårbar bakover og ute på kantene, og som mangler en skikkelig ballvinner på midtbanen.

Brasil må stille uten midtbanekrigeren Casemiro ettersom Real Madrid-spilleren fikk gult kort mot Mexico. 26-åringens suspensjon vil muligens være tilstrekkelig til at Belgia kan styre midtbanen og score målene som trengs, men at dette blir en jevn kamp er det ingen tvil om!

Vårt tips til resultat: Brasil – Belgia 1-2