Belgia – Tunisia – Tips og resultat VM 2018

Belgia Tunisa VM 2018 tips resultat

Belgia kan sikre seg avansement til 8-delsfinalene med en seier over Tunisia i denne kampen etter at laget uten problemer slo Panama 3-0 i sin åpningskamp i VM 2018 i Russland.

Det stjernespekkede mannskapet til Belgia har til gode å lykkes skikkelig i internasjonale mesterskap, og kanskje er 2018 året da vi får se laget skinne på den største av alle arenaer – nemlig fotball-VM!

I denne artikkelen ser vi litt på hva vi kan forvente av denne kampen, samt at vi gir deg vårt tips til resultat.

Om kampen

Belgia slo altså Panama 3-0 i sin åpningskamp men var egentlig bare ordentlig påskrudd i andre omgang i denne matchen. Laget har for vane å score i 2. omgang de siste 11 målene deres i VM har kommet etter pausen.

Mertens Belgia mål Panama
Belgiske Mertens feirer sin fantastiske volleyscoring i åpningskampen mot Panama. Belgia vant 3-0. Skjermdump:YouTube/FIFATV

Da laget giret om hadde de få problemer med å slå Panama, men laget er utvilsomt nødt til å begynne å spille for fullt hele kampene – og ikke bare i første omgang. Laget har nå gått 20 kamper uten tap g har scoret 10 mål på sine tre siste matcher.

Laget vil utvilsomt legge tungt press på Tunisia, og sistnevnte må være forberedt på å forsvare seg på samme måte som det de gjorde mot England – selv om de tapte 1-2 da. Belgia har langt bedre spillere enn sin motstander og burde være i stand til å få tre poeng og enda en komfortabel seier.

Når det gjelder Tunisia så klarte laget nesten å kjempe seg til et uavgjortresultat mot England, men et sent mål av Harry Kane gav engelskmennene seieren og tre poeng. Dette var naturligvis katastrofalt for Tunisia, og laget er nødt til å få noe ut av denne kampen hvis de skal ha noen forhåpninger om å avansere til sluttspillet i VM. Dette kan igjen gi mer rom for Belgia, så laget må balansere dette godt. England hadde mye ballbesittelse mot Tunisia og vi kan trolig forvente det samme i denne kampen.

Belgia var både hete og kalde i kampen mot Panama, men når laget var påskrudd kjørte de over sine motstandere. Spillere som Hazard og Lukaku har allerede vist at de er i form og som kjent scoret Mertens et fantastisk åpningsmål i kampen mot Panama.

Laget vil ha mye ball i kampen og har utvilsomt spillere til å utnytte dette på en god måte.

Tunisia er nok som sagt meget skuffet over at de ikke fikk et uavgjortresultat og ett poeng mot England, og er smertelig klar over at håpet om avansement er over hvis de ikke vinner denne kampen. Man regner naturligvis med at England tar seieren over Panama.

Vårt resultattips: Belgia – Tunisia 3-0

Mulig lagoppstilling:

Belgia: Thibaut Courtois; Jan Vertonghen, Dedryck Boyata, Toby Alderweireld; Axel Witsel, Kevin De Bruyne, Yannick Carrasco, Thomas Meunier; Dries Mertens, Eden Hazard; Romelu Lukaku

Tunisia: Farouk Ben Mustapha; Yassine Meriah, Syam Ben Yousef, Dylan Bronn, Oussama Haddadi; Ellyes Skhiri, Anice Badri, Ferjani Sassi; Fakhreddine Ben Youssef, Wahbi Khazri, Naim Sliti