Australia – Peru – VM 2018 – vi tipper resultat

Australia Peru VM tips resultat

Australia har fremstått som en solid lag, og tapte knepent for Frankrike i åpningskampen, men klarte et uavgjortresultat mot Danmark. Laget har derfor gode muligheter til å kvalifisere seg til sluttspillet ettersom Frankrike møter Danmark i siste kamp, mens Peru ikke har noen ting å spille for.

Peru er allerede ute av mesterskapet og trolig er alt pakket og klart for hjemreise der. Australia har så definitivt mest å spille for, men klarer de å score mål i vanlig spill? Begge målene har kommet på straffespark så langt i VM, men vi tror allikevel at lysten på avansement er så stor at laget klarer å slå ut et Peru-lag som virker litt for lett i dette selskapet.

Annonse

Lagnyheter

* Australia-angriper Andrew Nabbout går glipp av denne kampen etter å ha slått skulderen ut av ledd i kampen mot Danmark. Tomi Juri, Jamie Maclaren og Tim Cahill kan være mulige erstattere i kampen som Socceroos må vinne.

* Australia må ha en seier og samtidig håpe at Danmark taper for Frankrike for å ha et håp om avansement – men det er meget jevnt i gruppen og her kan hvert mål telle!

* Peru-angriper Jefferson Farfan går glipp av kampen ettersom han fikk en hodeskade på treningsfeltet.

Om selve kampen

Australia har altså fortsatt en mulighet til å komme seg videre til sluttspillet, og én ting er i alle fall sikkert: det kan bli ubehagelig jevnt for både Australia og Danmark. Taper Danmark med ett mål og Australia vinner med ett mål står begge lagene helt likt. Å score mål blir derfor viktig for laget fra ‘down under’!

Mile Jedinak mål Danmark
Mile Jedinak jubler etter sin straffescoring mot Danmark. Skjermdump: YouTube/FIFATV

Lagets nederlandske trener Bert van Marwijk tror og håper at Frankrike vil gjøre jobben i dag og gjøre laget en tjeneste: ‘Jeg tror at spillerne til Frankrike har sin egen stolthet. De har vunnet to kamper men de har ikke spilt bra, og de vil derfor bevise overfor verden at de er et av de beste lagene. Jeg tror de vil gjøre sitt beste.

van Marwijk ledet for øvrig Nederland til finalen i VM 2010 hvor laget tapte for Spania. Dette kan bli hans siste kamp som leder for laget etter at han kun ble hyret for å styre laget i VM.

Peru er ute av VM etter to tap, men kampen mot Australia vil allikevel bli viktig for kaptein Paolo Guerrero. Den 34 år gamle spilleren lå an til å miste VM etter å ha blitt utestengt i 14 måneder etter å ha testet positivt for kokain. Produktet han testet positivt for var en del av innholdet i en te han drakk. Motstanderen Australia, sammen med kapteinene på de to andre lagene i gruppe C (Frankrike og Danmark) sendte inn en anke som gjorde at Guerro allikevel fikk spille i turneringen.

Guerrero har tidligere sagt at han skal takke Australias kaptein Jedinak med å gi ham en stor klem før avspark.

Vårt resultattips: Australia – Peru 2-1

Mulig lagoppstilling:
Australia: Mathew Ryan, Aziz Behich, Mark Milligan, Trent Sainsbury, Josh Risdon, Aaron Mooy, Tom Rogic, Mile Jedinak, Robbie Kruse, Tomi Juric, Mathew Leckie

Peru: Pedro Gallese; Luis Advincula, Christian Ramos, Anderson Santamaria, Miguel Trauco; Renato Tapia, Yoshimar Yotun; Andre Carrillo, Christian Cueva, Edison Flores; Paolo Guerrero